Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANDIDATI ZA MINISTRE

Tomislav Karamarko o manjku žena u vlasti: Pri izboru nismo gledali na spol

Tomislav Karamarko
Foto: Grgur Žučko/pixsell
21.01.2016.
u 20:06

'Riječ je o stručnjacima, odradit će svoj posao na najbolji mogući način.'

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i kandidat za potpredsjednika Vlade s ovlastima zamjenika Tomislav Karamarko osvrnuo se na činjenicu da su među kandidatima za ministre samo tri žene.

Riječ je o kandidatkinji za ministricu uprave Dubravki Jurlini Alibegović (MOST), kandidatkinji za ministricu socijalne politike Bernardici Juretić (HDZ) i kandidatkinji za ministricu rada i mirovinskog sustava Nadi Šikić (HDZ). Kao što je vidljivo, HDZ je ponudio samo dvije žene, MOST jednu.

– Mandatar Tihomir Orešković dobio je kandidate i izabrao najbolje među njima. U stranci nema nezadovoljnih i svi su prihvatili pravila igre. U našoj stranci ima puno kvalitetnih kolegica, žena i sigurno će biti aktivirane u radu buduće vlade – rekao je Tomislav Karamarko za HRT pa nastavio:

– Riječ je o stručnjacima, odradit će svoj posao na najbolji mogući način. Nismo gledali spol u izboru.

Što se tiče njegove možebitne uloge u vlasti, Karamarko je spremno odgovorio što bi trebao biti njegov posao.

– Bavit ću se unutarnjom i vanjskom politikom te nacionalnom sigurnošću.

>> Ovo su novi ministri u Vladi Tihomira Oreškovića!

>> 'Imamo tri žene koje su vrlo uspješne. Nismo gledali regije, gledali smo kvalitetne ljude'

Komentara 32

BU
budagigo
20:22 21.01.2016.

Za ministre najsposobniji,a ne kandidati prema bilo kakvome ključu.uostalom stalno se priča o ravnopravnosti spolova,a ako se nameče bilo kakvo rješenje po kvoti ili ključu tu nema ravnopravnosti.dakle mora biti toliko tu nema ravnopravnosti.

amo_ća
20:29 21.01.2016.

Nek oni kvalitetno obavljaju svoj posao, uopce nebitno za spol

MA
marmars
21:11 21.01.2016.

Upregli se režimski mediji svi kao jedan: prave probleme od ničega i u roku 10 minuta tri puta na HTV dnevniku potežu pitanje manjka žena u vladi nabacujući "zatucanu desničarsku vladu" Pa, eto: imali smo pipil mast tras,imali smo Milanku i njene balonske zakone, imali smo Besnu...Drugi problem je tzv "zavičajni" Prošla vlada je imala večinu Zagrepčana pa nitko nije postavio pitanje zavičaja. I posebna poslastica je gospodin Hasanbegović, čovjek kojem su riječi izvađene iz konteksta i koji je rekao istinu : najveća pobjeda našeg naroda je bila u Domovinskom ratu, a skrivanje komunističkih zločina iza "antifašizma " je samo poznata zavjesa. To nema veze s pravim antifašizmom. Ako se ovi novi budu obraćunali s komunizmom i zlom koje je taj režim prouzročio- to će biti pravi antifašizam. No, Hasanbegović dolazi iz domoljubne sfere, bio je suradnik UIO i Željke Markić, a ona i prvi hrvatski referendum (prvi put pokazana volja naroda) je nešto što totalitaristička vladavina ne oprašta ni onda ni sada.Naprijed Božo i ne daj se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije