Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a agronomskog fakulteta

Tko je Davor Romić, budući ministar poljoprivrede?

Davor Romić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
21.01.2016.
u 14:45

Incijator je i kreator uspostave komore inžinjera agronomije te je aktivno sudjelovao u izradi Zakona o Hrvatskoj agronomskoj komori

Davor Romić, budući ministar poljoprivrede, niz godina radi na Agromonskom fakultetu, a voditelj je „Nacionalnog projekta navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama u RH”, najvećeg infrastrukturnog projekta u poljoprivredi danas.

Nadalje, voditelj je projekta „Utjecaj poljoprivrede na onečišćenje površinskih i podzemnih voda u RH” te zamjenik voditelja projekta „Određivanje područja pod utjecajem prirodnih ili drugih specifičnih ograničenja u poljoprivredi s kalkulacijama (LFA)“. Upravo su ova dva projekta bila temelj za provedbu programa ruralnog razvoja u RH.

Incijator je i kreator uspostave komore inžinjera agronomije te je aktivno sudjelovao u izradi Zakona o Hrvatskoj agronomskoj komori. U dva mandata je bio član Nacionalnog vijeća za vode Sabora Republike Hrvatske, bio je član Odbora za poljoprivredu Sabora RH, radio je u velikom broju odbora i povjerenstava Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva i Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te Ministarstva poljoprivrede.

Član je Hrvatskog tloznanstvenog društva, dopredsjednik Hrvatskog društva za odvodnju i navodnjavanje, član Odbora za Geokemiju HAZU-a, član Hrvatskog agrometeorološkog društva, a od međunarodnih udruga član je International Society of Soil Science i International Society of Irrigation and Drainage.

Dobitnik je mnogih društvenih nagrada i priznanja te dobitnik nagrade HAZU za 2013. godinu za područje tehničkih znanosti za biotehnološka postignuća u području melioracije i gospodarenja vodom. Oženjen je i otac troje djece.

>> Mandatar Tihomir Orešković objavio listu ministara: 'Ovo je Tim's team'

>> Budući ministar pravosuđa Neretvanin Ante Šprlje

>> Tko je Vlaho Orepić, budući šef MUP-a?

>> Ovo su novi ministri u Vladi Tihomira Oreškovića!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Komentara 6

DO
domicic
15:19 21.01.2016.

Vidjeli smo na Grčiću koliko su fakultetski profesori uspješni kao ministri.

SS
sokac sa drave
16:52 21.01.2016.

Dali je on zagorac i jedini ministar da nije kamenjarac? Dali moze razlikovati u zrnu kukuruz,zob,psenicu,soju ili mora sa savjetom uskociti pomocnik ministra.Ako nije slavonac predlazem revoluciju sto je jedino prihvatljivo za slavonce.

SL
slanomore
17:42 21.01.2016.

Romić je izvanredan profesor, zanimljiv predavače/govornik, zaista pravi znanstvenik. Dok sam studirala bio je dekan i upravo on mi je uručio diplomu i vidio se njegov ponos za svakog studenta kojemu je uručio taj dan diplomu. Nedavno sam slušala njegovo izlaganje o novi projektima koje vodi i radi i ako bude vodio poljoprivredu kao jednu od najvažnijih grana gospodarstva kao što vodi svoje projekte poljoprivreda će nakon oživiti i oporaviti se nakon mnogo godina cirkusa. Mislim da nije važno odakle je, ako je sposoban!!!! proučite malo znanstvene dosege ovog čovjeka pa komentirajte stručnost i znanje. Čestitam profesore i puno uspjeha u radu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije