Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON AFERA

Jakovina se povukao s liste Narodne koalicije

Tihomir Jakovina
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.08.2016.
u 14:16

"Želim naglasiti da u svome radu nisam činio ništa protivno zakonima niti se protiv mene zbog mojih postupanja vode ikakvi postupci"

Bivši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (SDP) povukao se s liste Narodne koalicije za petu izbornu jedinicu. Jakovina je u toj izbornoj jedinici, koja obuhvaća Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Vukovarsko srijemsku izbornu jedinicu, trebao biti treći na koalicijskoj listi.

U proteklom razdoblju mediji su ga prozivali za niz afera, a posljednja je bila vezana uz Hrvatske šume u kojima je kao ministar ugovorio višemilijunske bonuse za troje članova uprave koji su isplatu ugovorenih bonusa nedavno zatražili sudskim putem.

– U svom životu i političkom radu uvijek sam se borio za Hrvatsku i uvijek su mi interesi hrvatskih građana bili na prvom mjestu. U skladu s tim principima obnašao sam i dužnost ministra poljoprivrede u Vladi RH. Želim naglasiti da u svome radu nisam činio ništa protivno zakonima niti se protiv mene zbog mojih postupanja vode ikakvi postupci. Međutim, u ovom trenutku izložen sam napadima koji se koriste da se dovede u pitanje ne samo moj integritet već i vjerodostojnost politike stranke čiji sam član, SDP-a. Moja je želja da se Hrvatska nastavi razvijati kao uspješna i uređena država, čemu je jamac pobjeda Narodne koalicije. Zbog toga ne želim biti prepreka svojoj stranci i Narodnoj koaliciji na putu prema pobjedi na rujanskim izborima. Obavještavam javnost da odustajem od kandidature za izbore za Hrvatski sabor u rujnu 2016. – stoji u izjavi Jakovine koju je objavio SDP.

Unatoč aferama, izgledalo je da će Jakovina ostati na listi, a predsjednik SDP-a Zoran Milanović ga je branio. Na opasku da je Jakovina visoko na listi unatoč aferi s ugovaranjem visokih bonusa u Hrvatskim šumama, Milanović je prošli tjedan rekao kako je osobno "spreman stati pred ogledalo" te kako je između SDP-a i HDZ-a velika razlika. Činjenicu da Jakovina kao ministar nije poštovao odluku Vlade za koju je i sam glasovao, Milanović je nazvao propustom. 

– 'Ajmo vidjeti što druga strana radi. Mi nismo savršeni; druga strana je ogrezla. Očekujem da se takve ljude najuri iz HDZ-a, a onda možemo razgovarati o našim članovima koji su u predistrazi isključeni iz stranke. Mi poštujemo zakon i institucije i kad tapkamo u mraku i kad ne znamo što je na stvari. HDZ to prezire – rekao je.

>> Jakovina: 'Prihvaćam kritike koje dolaze na moj račun, ali ne i podmetanja"

>> Veselim se debati o programu. Ja sam tu, a HDZ nek pošalje predstavnika

>> Sindikat o bonusima u Hrvatskim šumama: 'Jakovina im je to omogućio i on bi trebao odgovarati'

Komentara 79

DU
Deleted user
14:01 02.08.2016.

SDP-ove liste predvodi stara, provaljena ekipa loših rezultata: Milanka Opačić (šarena laža), Branko Grčić (eu softver), Željko Jovanović (močvara i delije), Arsen Bauk (popis birača), Peđa Grbin (thompson) i ovakvi... Jakovina je mala mica maca pokraj ovakve ekipe.

BE
berogrga
14:01 02.08.2016.

Sad neka se dorh pozabavi njime, i što je s istragom oko kvota za šećer (šteta za proračun 200 milijna kuna), dorh je 2014. pokrenuo istragu protiv Jakovine, naravno više zataškavaju neko istražuju kao i u svim slučajevima kada su u pitanju sdp-ovci.

BA
Baja007
13:58 02.08.2016.

Kasno... Jos njih 10-ak...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije