Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRH HDZ-a stao u obranu

Šuica sigurna, troje dubrovačkih vijećnika ipak čeka kazna

šuica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
01.10.2014.
u 22:27

Sada su vijećnici Niko Bulić, Dubravka Marunčić i Mario Obuljen dobili "žuti karton", a Brkić je dubrovačkom vodstvu HDZ-a preporučio da razmisle o težini kazne za njih

Vrh HDZ-a stao je u obranu Dubravke Šuice te Gradskoj organizaciji HDZ-a Dubrovnik poručio da ne mogu pokretati nikakve postupke protiv potpredsjednice stranke. Nakon višesatnog sastanka glavnog tajnika stranke Milijana Brkića s Gradskom organizacijom HDZ-a u Dubrovniku, dogovoreno je da ubuduće gradski vijećnici moraju slušati odluke stranačke Gradske organizacije.

Sada su vijećnici Niko Bulić, Dubravka Marunčić i Mario Obuljen dobili "žuti karton", a Brkić je dubrovačkom vodstvu HDZ-a preporučio da razmisle o težini kazne za njih. Kako doznajemo, gradska organizacija neće tražiti njihovo isključenje iz stranke budući istu kaznu za isti grijeh ne bi mogla snositi i Dubravka Šuica, ali će sigurno dobiti nekakvu kaznu jer osim isključenja postoje i druge potencijalne stegovne mjere. Gradska organizacija dobila je od vrha stranke i dozvolu za izlazak iz Dubrovačkog dogovora, što praktički novo vodstvo te organizacije već radi od svibnja, budući da ne podržava one odluke gradonačelnika Andra Vlahušića s kojima se ne slažu.

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

FOTO: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Iako je vrh HDZ-a s gradskom organizacijom postigao kompromisno rješenje, u Dubrovniku će HDZ ipak nakon glasovanja svojih vijećnika suprotno odlukama za koje se stranka zalaže morati vratiti svoju vjerodostojnost. Prije ulaska na sastanak Milijan Brkić je novinare pitao zašto se toliko bave unutarstranačkim problemima HDZ-a, a ne bave se, recimo, odnosima na Pantovčaku ili ozbiljnim problemima koji muče Hrvatsku.

>> Dubrovački HDZ želi izbaciti Šuicu iz stranke

Komentara 25

MA
malimiš00
22:59 01.10.2014.

Plenković, Šuica, Stier, Maletić.. to su naši pravi zastupnici!

Avatar mlijeko
mlijeko
22:54 01.10.2014.

Toliko o demokraciji i moralu u HDZ-u.....

BI
binki
07:42 02.10.2014.

Pa di bi izbacili ženskog Barišića iz stranke ? pa ona vrhuški gura ćisti cash u novčanike. A članstvo kao i u slučaju Sanader ništa nezna, ne vidi i ne čuje ... čekaju koju mrvu sa stola ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije