Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stipe Mesić

'Tito je bio najveća ličnost koju su Hrvati u povijesti imali'

Stipe Mesić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
15.05.2015.
u 09:02

Mesić se ne slaže s odlukom Kolinde Grabar-Kitarović kojom je s Pantovčaka uklonjena Titova bista jer to nije učinio ni Franjo Tuđman, ni on, niti Ivo Josipović

Bivši predsjednik Stipe Mesić izjavio je da je Tito bio najveća ličnost koju su Hrvati imali u svojoj povijesti komentirajući recentnu rehabilitaciju četničkog vojvode Draže Mihajlovića u emisiji Pressing N1 televizije.

"Sada četnici za Tita govore da je ustaša. Ustaše Titu govore da je bio masovni ubojica. Na osnovu čega? Na osnovu nekoga iz Argentine kojemu je neko tko je pobjegao iz Jugoslavije pisao tako. Tito je najveća ličnost koju su Hrvati imali u svojoj povijesti. Pobijedio je u II. sv. ratu, izveo je Jugoslaviju kao Federaciju republika plus pokrajine", rekao je Mesić koji očekuje da bi nakon Mihajlovića mogla uslijediti rehabilitacija Ante Pavelića. Po 'demokratskim principima' traži se rehabilitacija ljudi koji su prolili hektolitre krvi. "Ja se iskreno nadam da taj netko u Hrvatskoj ne postoji, ali da, moguće je'', rekao je Mesić koji očekuje i da će se društvo ponovno podijeliti, na jednoj će strani biti "antifašisti, koji su pobijedili najveće zlo čovječanstva, a na drugoj kvislinzi koji su stali na stranu fašizma, a to su oni koji su odgovorni za zločine na našim prostorima''.

Mesić se ne slaže s odlukom Kolinde Grabar-Kitarović kojom je s Pantovčaka uklonjena Titova bista jer to nije učinio ni Franjo Tuđman, ni on, niti Ivo Josipović.

"Ona se distancira od povijesnih činjenica. To je popuštanje jednoj nacionalističkoj euforiji za koju ne znamo kako će završiti'', kazao je Mesić.

>> Rehabilitiran Draža Mihailović, sudac: Nismo utvrđivali je li ratni zločinac

Komentara 303

SP
specz@
09:15 15.05.2015.

mesic je najvece zlo koje zivi u hrvatskoj

SC
Schlosser
09:12 15.05.2015.

Tito je naj veci Mesicu isto kao i ti sto si bio i sto ces biti.Od vremena Hrvatskih kraljeva do danas Tudjman ce ostati zapamcen kao naj veci Hrvat.

DU
Deleted user
09:12 15.05.2015.

Ti si najveća komedija, možeš imat svoj show na TV-u koliko si komičan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije