Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaoštreni odnosi

Szijjarto: Milanoviću, ostavi nas na miru. Mi nećemo glasovati na hrvatskim izborima

Peter Siarto
Foto: screenshot/youtube
1/3
25.09.2015.
u 11:51

Šef mađarske diplomacije Peter Szijjarto poručio je hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću da ostavi i Srbe i Mađare na miru, da vlade Srbije i Mađarske nikada nisu imale dogovor oko smjera u kojem će se kretati izbjeglice

– Razumijem da je u Hrvatskoj već počela predizborna kampanja pa imam samo jedan zahtjev hrvatskom premijeru, a to je da nas ostavi na miru. I Srbe i Mađare po tom pitanju. Mi nećemo glasovati na hrvatskim izborima i nas ne treba uvjeravati u bilo što, neka predizbornu kampanju vodi unutar granica Hrvatske – rekao je Peter Szijjarto u intervjuu za Tanjug, javlja Radio - televizija Srbije.

Na pitanje jesu li točne optužbe Zorana Milanovića da Mađarska i Srbija imaju dogovor oko usmjeravanja izbjeglica u Hrvatsku, Szijjarto je rekao da Mađari nisu nikada imali konzultacije o tome u kojem smjeru će izbjeglice iz Srbije ići.

– Nikada nismo imali dogovor s Vladom Srbije oko rute kretanja izbjeglica. Niti bilo što vezano za Hrvatsku. Zašto bismo to radili – rekao je Szijjarto.

Šef mađarske diplomacije istaknuo je da ultimatum koji je Hrvatska postavila srpskim vlastima protiv europskih vrijednosti, solidarnosti i ponašanja.

Na pitanje prijeti li Hrvatskoj kazna od EU, Szijjarto je odgovorio:

“– Oni se ne ponašaju u skladu s EU pravilima. Hrvatska i ne registrira izbjeglice koji ulaze na njezin teritorij i ne ponašaju se u skladu s međunarodnim konvencijama prema kojima bi EU trebala tretirati izbjeglice. Oni ih samo isporuče Mađarskoj” – rekao je Szijjarto.

Šef mađarske diplomacije rekao je da se nada da će nakon predizborne kampanje razina emocija biti niža te da će se tada hrvatski premijer baviti Hrvatima, a ne Mađarima.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>>Evo zašto izbjeglice žele u Njemačku, a neće u Francusku

>>Migranti koji prolaze kroz RH su većinom srednjeg imovnog stanja, a muškaraca je 60 posto

Komentara 59

NT
netko_ti_trese_kavez
12:05 25.09.2015.

Hrvatska vlada se potrudila sve ujediniti protiv hrvatske. Milanovicevo ponasanje i izjave su van svake pameti.

AA
Aartur
12:10 25.09.2015.

Naše probleme Milanović nije u stanju riješiti, to je već odavno dokazao. Ne preostaje mu ništa drugo nego da se petlja u tuđe i glumata nekakvog državnika.

BU
Bulaba
12:25 25.09.2015.

Milanović trenutno ima međunarodni ugled negdje između Ratka Mladića i kante orlovske kakice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije