Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavio promjene

Saša Leković novi je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva

Saša Leković HND novi predsjednik
Foto: Facebook
25.04.2015.
u 19:05

Potpredsjednici su Slavica Lukić iz Jutarnjeg lista i Denis Romac iz Novog lista

Saša Leković (na fotografiji) postao je novi predsjednik Hrvatskog novinarskoskog društva na mandat na četiri godine. Leković, inače slobodni novinar, u drugom je krugu osvojio 46 glasova članova skupštine HND-a dok mu je protukandidatkinja u drugom kruga novinarka Novog lista Ana Raić Knežević dobila 35 glasova.

Inače, za novog čelnika HND-a bilo je šest kandidata uz već navedenih dvoje, to su bili novinar Večernjeg lista Anton Filić, urednik HTV-a Nikola Kristić, umirovljeni novinar Gojko Marinković te urednik portala dalje.com Tomislav Galović. Nekoliko sati prije početka skupštine HND-a kandidaturu za predsjednicu HND-a povukla je slobodna novinarka Nataša Škaričić.

- Funkcija mi nije cilj nego sredstvo da pomognem HND-u, poručio je novi predsjednik Saša Leković, najavivši u svome programu da će kao predsjednik predlagati potrebne zakonske izmjene koje se odnose na novinarsku profesiju, poraditi na broju članova društva, pokrenuti nove novinarske radionice, međunarodne projeke, poraditi na osnivanju Muzeja novinarstva i Centra za zaštitu javnog govora. Najavio je i da će odmah sjesti i porazgovarati s predsjednikom Sindikata novinara Hrvatske i protukanidatom Antonom Filićem, ali je i obećao da će na kraju svakog mjeseca o svom radu podnositi izvještaj Izvršnom i Središnjem odboru te svim članovima Društva.

- Podnijet ću izvještaj već za svibanj, a dogodi li se da na moje izvještaje bude prigovora, kritika, koje će pokazivati da dobro ne radim svoj posao, sam ću ponuditi ostavku, obvezujući se kazao je Saša Lekovi dodavši kako će se truditi da se u HND-u više ne radi po običajnom pravu čime je obećao i promjene načina na koji funkcionira društvo.

Za potpredsjednike HND-a izabrani su Slavica Lukić, novinarka Jutarnjeg lista i Denis Romac, novinar Novog lista.

>> HND: Hina treba ostati samostalna agencija

Komentara 35

DU
Deleted user
19:16 25.04.2015.

Zašto naziv HND? Ovo su drugovi jugoslaveni, sve od reda! Bit će, nastavljaju se sprdati s nama. Tako nas i treba! Mi smo narod sprdačina.

DU
Deleted user
19:29 25.04.2015.

Naravno da će sada doći do promjena u ovoj opskurnoj udruzi . Sada će se i službeno zvati SND.

ET
etrao
19:26 25.04.2015.

Kako ono pjeva Natali Dizdar, zamijenit cu te gorim!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije