Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije izdržala pritisak

Mirjana Rakić podnijela ostavku na sve dužnosti: Sad mi je previše!

Mirjana Rakić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
18.03.2016.
u 11:48

– Danas sam Ministarstvu kulture podnijela svoj zahtjev za razrješenjem, a VEM će na svojoj sjednici identičan zahtjev podnijeti Vladi jer je ona ta koja me treba razriješiti s obje funkcije – kazala je Rakić novinarima

Predsjednica Vijeća za elektroničke medije (VEM) i ravnateljica Agencije za elektroničke medije Mirjana Rakić podnijela je ostavku na svoje dužnosti objasnivši kako nije više mogla izdržati pritisak na nju.

– Danas sam Ministarstvu kulture podnijela svoj zahtjev za razrješenjem, a VEM će na svojoj sjednici identičan zahtjev podnijeti Vladi jer je ona ta koja me treba razriješiti s obje funkcije – kazala je Rakić novinarima. Napominjući kako nema potrebe da svi članovi VEM-a daju ostavke, pojasnila je i da je ostavku dala jer drži da bi bilo vrlo loše da vijećnici ispadnu njezine kolateralne žrtve. – Sav pritisak se od samog početka koncentrirao na mene. Nakon dva mjeseca sad mi je i previše i kao osobi, profesionalcu i čovjeku koji ima svoj integritet – poručila je.

Dodala je i da osobno ne zna tko bi mogao biti njezin nasljednik, ali da to vjerojatno znaju u Ministarstvu kulture. Vlada je u ožujku dala negativno mišljenje na Izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije i Agencije za elektroničke medije za 2014. godinu te Hrvatskome saboru predložila da zbog teških propusta u izvršenju zakonskih obveza smijeni sve članove Vijeća i njegovu predsjednicu Mirjanu Rakić.

Zbog te Vladine odluke nezadovoljstvo je izrazilo Hrvatsko novinarsko društvo, a  skupina oporbenih saborskih zastupnika uputila je Europskoj komisiji (EK) pismo u kojem tvrde da je Vlada nezakonito pokrenula postupak razrješenja predsjednice i članova Vijeća za elektroničke medije.  

>>Mirjana Rakić zatražit će danas svoje razrješenje?

>>Europska komisija: Pomno pratimo pokušaj smjene Mirjane Rakić i Vijeća za medije

Komentara 186

KR
kruti4
11:55 18.03.2016.

i nama je više nego dosta vaše KOMUNISTIČKE VELIKOSRPSKE DIKTATURE!!!!

DA
damascus
11:55 18.03.2016.

Konačno, gospođa je umirovljenica HRT, a kao partijski povjerenik i odabranik nastavila je u profesionalno voditi VEM, za što postoje radno aktivni profesionalci. Zar stari kadrovi moraju držati dobro plaćene funkcije do smrti? Gospođa neka ide na tržište pa tamopa tamo neka zarađuje honorar.

SE
sestrićna
11:52 18.03.2016.

ode još jedan član ekipe zvane udba/kos ..ekipe koja radi na memorandumu II ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije