Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaš glas – Mislav Balunović

Radit ću za Facebook, vani su bolji uvjeti rada i života

Mislav Balunović
09.11.2014.
u 22:00

U inozemstvu se znanje i rad mladih stručnjaka više cijeni, a veće su i plaće i povlastice

Tražio me je i Google, ali Facebook je bio konkretniji – kaže ponajbolji mladi hrvatski matematičar i informatičar Mislav Balunović (19). Iako je tek počeo studirati na zagrebačkom PMF-u, osvajaču zlatne medalje s matematičke olimpijade u Južnoj Africi posao već nude neke od najuglednijih svjetskih informatičkih tvrtki.

Prošao je na oba testiranja, ali iz Googlea su mu poručili da prvo trebaju odabrati projekte za kandidate, što bi moglo potrajati pa se opredijelio za “carstvo” Marka Zuckerberga. Brođanin će tako sljedećeg ljeta otputovati u Menlo Park u Kaliforniji, gdje će tri mjeseca raditi u jednoj od Facebookovih tvrtki.

Slijedite svoje snove

– Veselim se radu na jednoj od najvećih društvenih mreža, iako još ne znam koji će točno biti moj posao. Dva mjeseca prije odlaska biramo projekt na kojem ćemo raditi i onda ćemo znati više detalja – kaže Mislav. Na upit gdje se vidi u skoroj budućnosti, mladi Brođanin odgovara kako odlazak u inozemstvo ima prednost nad ostankom u Hrvatskoj.

Tamo su, kaže, ekonomske prilike puno bolje, životni standard, plaće i povlastice veći, a znanje i rad mladih stručnjaka više se cijene. Sve uspješne studente i učenike u Hrvatskoj pozvao je da se prijave na Googleova i Facebookova testiranja jer će to za njih sigurno biti odlično iskustvo. – Poručio bih mladima da mnogo rade i slijede svoje snove. Koliko si sam spreman uložiti u nešto, toliko ćeš i uspjeti. Ne kažem da mentori nisu važni, i oni pomažu, ali iza svih koji postignu nešto veliko, najviše stoji njihov samostalan rad – rekao je Mislav.

>>Hrvatski srednjoškolci osvojili 4 medalje na svjetskoj geografskoj olimpijadi

>>Mislav Balunović u matematici najbolji na svijetu

Komentara 114

Avatar davcro
davcro
22:10 09.11.2014.

Tako je svi iselite van iz Hrvatske, ostavite samo političare i birokrate ovdje pa neka si sami isplačuju plaće, nove aute i vile

BL
Blatina19
22:41 09.11.2014.

Ovo je preraslo u pravo pozivanje mladih da odu iz Hrvatske. Nekom je jako stalo do toga jer kamo inače objasniti pravu poplavu ovakvih članaka na portalima. Rad u inozemstvu se pokazuje nekritički kao neka bajka u kojoj samo čekaju tisuće eura da se pokupe. Nevjerojatno je da se tolerirati ovakvo pisanje koje poziva na napuštanje naše države i vodi nas u propast. Sramota za večernji.

TH
than
22:39 09.11.2014.

Kako je isao onaj film ? Vozi Misko... Samo bjezi odavde... Nista te ne veze. Tvoje skolovanje su ionako platili tvoji roditelji. To sto drzava ne zna kako da te zaposli, to nije tvoj problem. Zivot prolazi, dani idu... Dodje brzo 40ta u ovoj vuko.... od drzave, a da cak nemas niti 2 godine radnog iskustva... Ili odi van ili cekaj, nadaj se da ne zavrsis na socijali... Lopovska drzava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije