Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar Kitarović:

'Protiv sam monetizacije. Narod je već jednom platio izgradnju autoceste'

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/12
06.10.2014.
u 17:16

– Ne napadam ljude nego napadam njihovu politiku: što su učinili i kakve stavove zastupaju i koliko su oni štetni za Hrvatsku – kazala je Grabar Kitarović

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović u Zadru je kazala da se protivi monetizaciji autocesta, piše VOX.

– Hrvatski narod već je platio izgradnju tih autocesta i suludo je da ih plaća ponovno – kazala je Grabar Kitarović te dodala da se treba "uhvatiti posla". – Kao predsjednica namjeravam otvarati ta pitanja i postavljati ih onima koji su za to zaduženi i odgovorni da se ta pitanja riješe – kazala je Kolinda Grabar Kitarović koja je Zadar posjetila u povodu 23. obljetnice Dana obrane grada.

"Gospodarski pokazatelji postaju katastrofalni"

– Ne bih ovo nazvala kampanjom. Ovo je ipak druženje s braniteljima i govorimo o tome koliko su bili hrabri u obrani Zadra – rekla je Kolinda Grabar Kitarović, piše HRT Radio Zadar.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Na pitanje šteti li joj ovakva kampanja ili joj ide u prilog, Grabar Kitarović kazala je da ona "samo odgovara na pitanja". – Ne napadam ljude nego napadam njihovu politiku: što su učinili i kakve stavove zastupaju i koliko su oni štetni za Hrvatsku – kazala je Grabar Kitarović i dodala da "gospodarski pokazatelji postaju katastrofalni".

HDZ-ova kandidatkinja istaknula je da su troškovi Ureda predsjednika još uvijek previsoki, odnosno da su viši nego troškovi ureda austrijskog i slovenskog predsjednika zajedno. Dodala je da nisu bitni troškovi već učinak koji ona, u slučaju Ive Josipovića, još nije vidjela.

>>Iz Vatikana našim biskupima došle upute da se izravno ne miješaju u politiku

>>Kolinda Grabar Kitarović: Jović nije bio moj izbor

Komentara 41

CH
CH2710
18:15 06.10.2014.

Ova sve više - o mlaćenju prazne slame...!!!...

NI
nibunika
17:39 06.10.2014.

Apsolutno sam protiv monetizacije hrvatskih autocesta, iako njihova izgradnja nije plaćena , jer su dobrim dijelom izgrađene kreditom. Ali postavljam pitanje ovima koji kratko pamte: tko je prezadužio HAC, ali i cijelu Hrvatsku i uz koje uvjete? Još 2009. godinene HAC je uzimao kredite za izgradnju cesta uz kamatu od preko 9% (za jedan sam zapamtio točno uz kamatu od 9,37%), dok je iste te godine moj grad dobio kredit na javnom natječaju uz upola manju kamatnu stopu od 4,5%, a susjedni grad za nešto veći kredit uz stopu od 4,0%.

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
17:50 06.10.2014.

Gđo. Grabar Kitarović, autoceste i tunele otplaćivati ćemo još godinama. Ako se nešto kupi na kredit, nije otplaćeno. Nastavak ove 'misli' gđe. Kitarović je zbilja smiješan, kako to misli da je 'suludo plaćati još jednom', ako su jednom plaćeni? Gđo. Grabar Kitarović, otvorite pitanje zašto je autocesta 'Kalmetina' toliko plaćena, koliko će godina trebati da se vrati uloženo u luku Gaženica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije