Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vole je 98 posto

Predsjednica Kolinda posjetit će svoju izbornu utvrdu u Studencima

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
26.03.2015.
u 08:29

Na predsjedničkim izborima dobila je u ovom malom mjestu u Imotskoj krajini 340 glasova, dok je njezin protukandidat Ivo Josipović dobio samo 7 glasova

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas će posjetiti Studence, malo mjesto u Imotskoj krajini na samoj granici s Bosnom i Hercegovinom, gdje je na izborima dobila potporu čak 98 posto glasača. Za Kolindu su glasala 340 Studenčana, dok je njezin protukandidat Ivo Josipović dobio samo 7 glasova. To je najveća potpora koju je predsjednica dobila na izborima. Na putu prema Mostaru poslijepodne će posjetiti svoju izbornu utvrdu kako bi osobno zahvalila Studenčanima na plebiscitarnoj potpori. Velika fešta bit će organizirana u osnovnoj školi u Studencima gdje će se okupiti svi načelnici općina u Imotskoj krajini. Prije Studenaca, posjetit će u Aržanom obitelj prvog hrvatskog poginulog branitelja Josipa Jovića.

Oduševljenje posjetom predsjednice ne skriva Antun Babić, saborski zastupnik HDZ-a iz Studenaca.

– Potaknuta napisom u Večernjem listu predsjednica je odmah nakon pobjede izrazila želju da posjeti Studence. Nakon Franje Josipa, koji je svojedobno prolazio kroz Studence, ovo je prvi posjet predsjednika države Studencima, ističe zastupnik Babić dodajući da su mještani jednostavno oduševljeni što dolazi predsjednica Kolinda. Posebno cijene što ona kao osoba donosi vedrinu, pozitivizam i optimizam među ljude, što nam, kaže, sigurno nedostaje.

– Ovaj posjet predsjednice Kolinde bit će upisan kao najveći događaj u povijesti Studenaca, zaključuje zastupnik Babić. Njegovo mišljenje dijele gotovo svi Studenčani.

Presretan je i Ante Bilić Vranić. Nada se da će iz Splita, gdje radi, stići na vrijeme na doček predsjednice.

– Jedna tako mala zajednica kao naša ima čast da je posjeti predsjednica i osobno zahvali na podršci na izborima. Cijelo selo diše za predsjednicu Kolindu, kaže Ante Bilić Vranić.

Studenčani se nadaju da ovaj prvi posjet predsjednice Kolinde neće biti i zadnji. Bilo bi lijepo, kažu, da ovo preraste u tradiciju pa da ih Kolinda posjećuje barem jedanput godišnje. Ako tako i ne bude, to joj Studenčani sigurno neće zamjeriti. Oni svoju predsjednicu Kolindu vole bezuvjetno.

>> Prije Washingtona i Berlina naša Kolinda mora doći u Studence

Komentara 74

Avatar mirica19
mirica19
09:04 26.03.2015.

Predsjednica ponovno mijenja povijest. Prva žena na ovako viskom mjestu, ali i prva visoka državljanka koja brine o zaboravljenima. Samo naprijed Kolinda :))

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
09:02 26.03.2015.

studenci dišu isključivo hrvatski ,,, patnja crvenih svakim danom je sve veća

BR
brojevi
09:03 26.03.2015.

* Predsjednica je osoba koja donosi vedrinu, pozitivizam i optimizam među ljude*- dovoljan je razlog da posjeti i moj kraj u kojem već 85 god. stoluje boljševički kazamat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije