Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priča iz Slavonije

Odbili cijepiti dijete pa moraju birati – ili 2000 kn kazne ili tjedan dana zatvora

Cijepljenje
Foto: Ilustracija/ Dusko Jaramaz/PIXSELL
20.01.2015.
u 21:21

– Godinama se borimo s reakcijama našeg sina zbog cjepiva i obišli smo sve moguće liječnike – ispričali su roditelji

Tjedan dana zatvora ili 2.000 kuna kazne naložio je sudac Prekršajnog suda u Osijeku obitelji koja je odbila cijepiti svoju 2-godišnju kćer. Kako je obitelj Antinac ispričala za Glas Slavonije, cijepljenje su odbili zbog iznenadnog i nekontroliranog vrištanja i trzaja nogama koje se događaju njihovu starijem sinu, kako kažu, nakon primljenog cjepiva.

– Godinama se borimo s reakcijama našeg sina zbog cjepiva i obišli smo sve moguće liječnike, no nitko ne zna reći što se događa. Kad se rodila kći, tražili smo odgodu jer smo i supruga i ja dosta alergični i logično je da bi i ona dobila reakciju na cjepivo. Prema zakonskim propisima, cijepljenje se mora obaviti do pete godine, no budući da kći nije cijepljena koktelom pet cjepiva, dobili smo kaznu i potom se žalili Sanitarnoj inspekciji, ali i pisali u Ministarstvo, no bez uspjeha – ispričao je Leon Antinac za Glas Slavonije i dodao kako mu je supruga pozvana na sud gdje joj je sudac rekao da bira između zatvora i novčane kazne.

Majka je sucu pokušavala objasniti da je odluka o necijepljenju opravdana, no sudac je pristao tek prepoloviti iznos kazne. Roditelji kažu da kada plate kaznu njihova kći neće primiti cjepivo. – Bit će to kao da smo cijepili dijete. Bitno je odraditi formu, a nitko ne pita naše razloge – kaže Leon Antinac i dodaje kako se ne radi o hiru, već strahu koji nikoga ne zanima.

>> Odbijaju cjepivo pa sada opet znamo što su ospice

>> Polovica roditelja ne bi cijepila djecu da ne mora

Komentara 33

LL
LEX-LUTOR
21:45 20.01.2015.

Ako je cijepljeno toliko zdravo i sigurno zasto nitko od ljecnika ne zeli potpisati izjavu o materijalnoj i krivicnoj odgovornosti ukoliko dodje do komplikacija...Sve se pretvorilo u jednu veliku laz...cjepiva su ocito postala tempirna bomba kako bi nam svima kasnijeje trebali skupi ljekovi...

DJ
djurex
22:44 20.01.2015.

Kaze bill gates: ako napravimo jako jako dobar posao sa vakcinacijom djece i pravom na abortus da ce uspijeti smanjiti populaciju za 15 % ... I cijelom dvoranom se prolomi pljesak .. Ko ne vjeruje nek ukuca bill gates depopulacija na you tube..traje 54 sekunde da vidite sta je plan ...

BU
buderim
07:52 21.01.2015.

Moja baka je pocetkom dvadesetog stoljeca imala osamnaestero djece, od toga je osmero prezivjelo djecje bolesti, a dvoje je ostalo sterilno. Druga baka je imala troje djece, dvoje je prezivjelo. U zadnje dvije generacije, sva su djeca cijepljena i hvalaala Bogu, su ziva. To je statistika moje obitelji, a vi koji pozivate na revoluciju protiv vakcine, raspitajte se kod baka i prabaka kako je bilo kad su one bile djeca. O autizmu ima toliko teorija i nitko nije u stanju nista definitivno dokazati, a da djeca umiru od djecjih bolesti je povjesno dokazano. Jedini razlog zasto je sada zanemariva smrtnost je zato sto je VECINA djece cijepljena. Ja ne smatram da roditelje treba kazniti zato sto citaju gluposti na internetu i ne zele cijepiti djecu. Sudac je samo terbao dosuditi da djeca koja nisu cjepljena i dobiju djecje bolesti, ne mogu dobiti besplatno lijecenje od HZZO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije