Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.05.2014. u 14:32

Jedino novo što bi državna televizija u djelima poput "Generala" novinara Hrvoja Zovka mogla objaviti jest njihova ukupna cijena u kunama. Usrećila bi nas spoznaja, bez navođenja imena, da je bar netko, kad već gledatelji nisu, imao od toga koristi

Novi trodijelni dokumentarac u kojem nema ništa nova zove se „Generali“ (Ante Gotovina i Mladen Markač), a sastavile su ga vrijedne ruke montažera radeći po uputama novinara Hrvoja Zovka, potpisanog i kao scenarist. Na predobro poznatoj potpuno crnoj pozadini, korištenoj u mnogim HRT- ovim dokumentarnim pothvatima slične vrste, govore odvjetnici, bivši novinari, bivši političari i bivši vojnici – a sve što imaju reći već smo čuli. Između izjava ovih osvijetljenih glava idu arhivski prizori koje smo već vidjeli. Jedino novo što bi HRT u djelima ovakve vrste mogao objaviti jest njihova ukupna cijena u kunama. Usrećila bi nas spoznaja, bez navođenja imena, da je bar netko, kad već gledatelji nisu, imao koristi od „Generala“ Hrvoja Zovka.

Početak sinoćnje prve epizode „Generale“ ulijevao je neku nadu. Prikazani su nam arhivski snimci općenarodne radosti na Jelačić-placu u trenutku kad je proglašena oslobađajuća presuda i kad čak i Gotovina dlanom otire suzu. Iza toga se, umjesto nečeg novog, zagazilo u dobro poznate arhivske staze koje su krasili rijetki trenuci u kojima bi Hrvoje Zovko rekao koju svoju. Saznali smo, u najkraćim crtama, gdje su rođeni Gotovina i Markač, kako su izgledali u dječjoj i mladićkoj dobi, što su radili do Oluje, i malo poslije, dok još nisu bili optuženi.

Dokumentarni film bi morao donijeti nešto novo, neki novi kut gledanja na događaje, sugovornike koji govore ono što dosad nisu rekli ili dosad nepoznate sugovornike, ukratko: postoji milijun načina na koji je HRT mogao biti pristojan prema gledateljima.

>> HRT-ov koncert obilježio novi biser predsjednika Vlade

Komentara 25

Avatar guten_tag
guten_tag
15:11 28.05.2014.

loše.... loše, jako loše... previše vremena je posvećeno petokolonašima, prevarantima i povijesnim falsifikatorima. ključna stvar koja je prešućena da je Vlada F.Tuđmana dobila spor protiv haaškog tužiteljstva koje je tražilo, pod prijetnjom sankcija tzv subpoene, svjedočenje ministra Šuška. druga ključna stvar je da je da je Hrvatska vodila spor u kome je osporavala nadležnost Suda nad operacijama Bljesak i Oluja. veleizdajom i otkrivanjem tajnih državnih dokumenata iz kojih su strani agenti napisali lažnu optužnicu protiv hrvatskih generala čime se htjelo Hrvatsku poraziti i ukinuti njenu suverenost. ključna godina prijevare i izdaje je 2000. izdaja traje do danas. izdajnici lagodno žive na državni račun bez ikakvih posljedica iako su počinili teška kaznena djela protiv države.

DO
downunder
14:59 28.05.2014.

Negdje tamo u prvoj polovini 11. mj. 2012. ovaj je Zovko gostovao u nekoj emisiji HRT-a vezanom uz presudu generalima. Jako se dobro sjećam da je rekao da već ima gotov dokumentarac i da ga planiraju vrlo brzo pustiti na TV, čini mi se da je rekao do kraja godine tj. do kraja 2012. Međutim, puštaju ga sada nakon 1,5 g. Nije valjda T. Meron uništio koncept to novinarčiću pa je morao ponovo pisati scenarij.

SP
Spezispezi
15:04 28.05.2014.

HTV još emitira program ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije