Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Novi HRT-ov serijal o Gotovini i Markaču ne želi se zamjeriti nikome – pa se zamjeri svima

Jedino novo što bi državna televizija u djelima poput "Generala" novinara Hrvoja Zovka mogla objaviti jest njihova ukupna cijena u kunama. Usrećila bi nas spoznaja, bez navođenja imena, da je bar netko, kad već gledatelji nisu, imao od toga koristi

Komentari 25

Avatar guten_tag
guten_tag
15:11 28.05.2014.

loše.... loše, jako loše... previše vremena je posvećeno petokolonašima, prevarantima i povijesnim falsifikatorima. ključna stvar koja je prešućena da je Vlada F.Tuđmana dobila spor protiv haaškog tužiteljstva koje je tražilo, pod prijetnjom sankcija tzv subpoene, svjedočenje ministra Šuška. druga ključna stvar je da je da je Hrvatska vodila spor u kome je osporavala nadležnost Suda nad operacijama Bljesak i Oluja. veleizdajom i otkrivanjem tajnih državnih dokumenata iz kojih su strani agenti napisali lažnu optužnicu protiv hrvatskih generala čime se htjelo Hrvatsku poraziti i ukinuti njenu suverenost. ključna godina prijevare i izdaje je 2000. izdaja traje do danas. izdajnici lagodno žive na državni račun bez ikakvih posljedica iako su počinili teška kaznena djela protiv države.

VL
DO
downunder
14:59 28.05.2014.

Negdje tamo u prvoj polovini 11. mj. 2012. ovaj je Zovko gostovao u nekoj emisiji HRT-a vezanom uz presudu generalima. Jako se dobro sjećam da je rekao da već ima gotov dokumentarac i da ga planiraju vrlo brzo pustiti na TV, čini mi se da je rekao do kraja godine tj. do kraja 2012. Međutim, puštaju ga sada nakon 1,5 g. Nije valjda T. Meron uništio koncept to novinarčiću pa je morao ponovo pisati scenarij.

VL
SP
Spezispezi
15:04 28.05.2014.

HTV još emitira program ???

VL
Avatar lisbetsalander
lisbetsalander
19:39 28.05.2014.

Nijedan dokumentarac u kojem statiraju dikobraz i slični gnjusi je drek na palici

VL
Avatar Django
Django
15:38 28.05.2014.

Ovaj "uradak" je iz iste kuhinje kao i snimanje generala Špegelja svojedobno. Udbaške. Kroz takozvani "objektivni" pristup postiglo se da je pored istine i činjenica progurano brdo laži i propagande. Točno napominje "downunder" kako je ovaj pamflet bio već spreman za objavljivanje još u 11. mj. 2012. Vjerojatno je bio još žešći,pa ga je nakon presude u Haagu trebalo malo frizirati. Ali to vam je kao i sa Pernarom ili Kukuriku koalicijom. Mogu oni glumiti iskrenost i poštenje, ali istina svako malo izviri iza ugla. Uglavnom, sramota.

VL
HR
hrvatska91
14:57 28.05.2014.

autor članka pogodio je naslovom u samu srž problema... neke "nepristranosti" i "objektivnosti" jednostavno su - "neprobavljive" (da ne upotrijebim neki "žešći" termin)...

VL
BL
Blekpanther
15:47 28.05.2014.

Glavno je da je Dikic dobio rijec, mozda ce mo u nastavcima imati sansu viditi Strbca, Pusica, Jergovica, Tomica ili Dzedzulovica,A Gotovina jesu li ga uopce mogli pronaci izgleda da se covjek jos uvijek krije od Mesica i Sanadera!!!

VL
DU
Deleted user
21:30 28.05.2014.

Grci su ugasili nacionalnu TV kuću ! nakon početnog šoka, više je nitko ne spominje

VL
RI
Rizlman
22:34 28.05.2014.

Kao prvo, valja reći da je Zovko najpoznatiji hrvatski fasifikator koji je montirao razgovore Tuđmana i Dedakovića na način na koji se to nije usudio čak ni KOS u operaciji "Opera" 1991. godine. Taj i takav Zovko napravio je ovajj serijal s dvostrukom namjerom: jedna je optužiti pokojnog Predsjednika Tuđmana da je kriv zato što je Gotovina završio u Haagu, a s druge strane prikriti vele izdaju koju je počinio Stjepan Mesić kad je protuzakonito i protuustavno dilao dokumente s iznakom državne tajne koji su poslužili haškom tužiteljstvu da uopće može podići optužnice protiv tih nevinih ljudi. Međutim, unatoč svim Zovkovim pokušajima presuda će ostati onakva kakva jest, ona je pravomoćna, i nikakvi naručeni pamfleti poput ovog to ne mogu promjeniti. Ostaje samo za vidjeti da li Republika Hrvatska ima snage obračunati se s onima koji su protiv nje počinili klasična vele izdajnička djela kao što je to učinio Stjepan Mesić nezakonitim i protuustavnim dilanjem državnih tajni, a što se tiče odnosa Tuđmana i Gotovine, njemu je Gotovina u Pakoštanima dignuo spomenik i to sve govori, a Zovko može trkeljati što hoće.

VL
RI
Rizlman
22:38 28.05.2014.

Nek Zovko objasni zašto mu dokumentarac kasni godinu i pol dana. Sedam dana prije presude rekao je da će ga emitirati na dan presude, ali presuda očito nije bila po volji njega, Mesića, Stipetića, Đikića, Peratovića i ostalih opskurnih likova pa je zapravo istina da je sudac Meron odgodio premijeru koju je Zovko drugi put najavio za 15. travnja ove godine (datum kad je 2011. donesena nepravomoćna presuda, ona koja se Mesiću, Zovku, Stipetiću, Đikiću, Kovačeviću i ostalima puno više sviđala) ali je general Gotovina 4 dana prije toga podigao spomenik Predsjedniku Tuđmanu u Pakoštanama, pa je to opet odgodilo ovaj pamflet na mjesec i pol dana :-)

VL
FP
Fpetrz
08:18 29.05.2014.

lagano je igrat šah iz fotelje drugačije na tabli s licem u lice s protivnikom naj veči su teret ponjeli niži časnici i dočasnici i vojnici a ne generali koji su se igrali našim životima

VL
Avatar djerkov
djerkov
22:02 28.05.2014.

Ivane Starčeviću, pod hitno promini ime u Jovan Milosavljević ili nešto slično. I ubuduće nemoj srat o onome o čemu pojam nemaš! jugoslavenčino zadrta, jesi li slušao gen. Ademija? E vidiš seljačiću polupismeni, ono je istina o Oluji! Oluja je Ademijeva a ne ni Bobetkova ni Gotovinina ni ne znam čija. Plan za Oluju je doša iz Zagreba ali kad su ga vidili na terenu, zgrozili su se. Dobro je gen Ademi rekao, Oluja bi trajala i dan danas i ostvarile bi se Bibetkove procjene o oko 8000 poginulih na našoj strani. Ademi je Gotovini predložio nešto drugo. Nakon što ga je saslušao, Oluja je bila spremna za ponovo planiranje i provođenje u djelo. Kako je završila to svi znamo. istovremeno, svi ste mogli čut onog ljigavca petra stipetića i cigana mesića. Njihovo viđenje i njihov doprinos su nas masno koštali i još ćemo plaćat debelu cijenu godinama.

VL
Avatar atrpimir
atrpimir
12:13 29.05.2014.

donekle se slažem sa tvojom analizom no dodao bih da i nije tako loše što je dosta vremena posvećeno izdajnicima jer kao posljedica možda hrvatima dođe iz riti u glavu tko im i dalje vodi državu. Ono što mene smeta u svemu tome je tiha kampanja za predsjednika rh , a čiji dio je i ova serija nazvana "generali" iako je očito da je usmjerena na samo jednu osobu pa bi se trebala zvati "general", koja se provodi nenametljivo ali ipak vidljivo jer očigledno da se izdajnici boje i ne vjeruju gotovini koji je izjavio da ga ne zanima politika. tekstovi poput onečišćenje murterskog arhipelaga tj gotovinine tune će zagaditi more oko kornata koje je pokrenula opet jedna "građanska udruga" zatim s generalom Gotovinom pregovaraju o gradnji hladnjače vrijedne 10 mil. kuna. svi tekstovi s crvom sumnje kao što to etnički hrvati, a politički izdajnici znaju napraviti ......podmuklo!

VL
FP
Fpetrz
08:05 29.05.2014.

ma toje neka turska sapunica

VL
JK
ja-kan
16:36 28.05.2014.

Realno ovo je još jedna "partizanska" serija. Nešto novo bi bilo kada bi napokon saznali tko je stvarno planirao i proveo sve ove pobjedonosne akcije HV-a. Iskreno, meni osobno nije bitno dali su to bili bivši oficiri JNA (Feldi, Stipetić i sl.) ili američki umirovljeni generali iz MPRI ali je svakom inteligentnom građaninu Hrvatske sada već sasvim jasno da ni Gotovina a pogotovo Markač (ili Čermak) nisu bili sposobni organizirati napadnu akciju na nivou bojne a kamoli vojnu operaciju širokih razmjera. Čekamo istinu ....

VL
DU
Deleted user
15:05 28.05.2014.

Sinoc sjeo i pogledo,,,,,,,,nista tu nije receno sto se nije znalo,,,,,,a kako su najavljivali,,,,,ono prvi put na vidjelo nepoznati detalji.........Mozda nesto bude u dva iduca serijala...........Al dobro,,,,,,,,,covjek odleza i izgubi tolike godine zivota sto su neki drugi pravili sranja poslije Oluje........Dobro je onaj rekao,,,,,,,Ovo je osobna pobjeda Gotovine a ne drzave i naroda,,,,,,,,,jer bi on odlezo za ono sto drzava nije sprijecila i sto su pojednici napravili....

VL
ZE
zelenakrava
15:11 28.05.2014.

Ja neznam što je to Ivan Starčević sinoć gledao.Napisao je da je sve to već poznato.Ja ne mislim tako. Nisam imao pojma da je Mladen Markač bio višestruki prvak Jugoslavije u džudu a takođe i prvak Balkana. Uopće nikada nisam čuo da je Janko Bobetko pod hitno smijenjen uoči Oluje jer je za oslobađanje Knina predvidio nekakvu partizansku taktiku koja bi dovela do strahovitih žrtava (predviđeni gubitak od 8000 mrtvih hrvatskih branitelja).Čuli smo Ademija koji je time bio zgrožen a Tuđman i Sušak su zato pod hitno smjenili Bobetka jer nije bio dorastao sitvaciji. Uz sve hvalospjeve akciji Maslenica,čuli smo Stipetića da akcija uopće nije bila temeljito planirana i da je bilo ogromnih propusta u pripremi akcije jer neprijatelj nije bio odbačen dovoljno daleko i mogao je srušiti tj granatirati pontonski most kada god se sjetio. Ili izjave da ni Gotovina ni Markač nisu imali ni znanja ni sposobnosti za vojne akcije većih razmjena a što se je vidjelo na terenu. Takve stvari nisam do sada javno nikada čuo. Baš me zanima gdje ih je to Ivan Starčević čuo. Po meni zanimljiva emisija bez lakirovki koje su možda bile razumljive u ratu ali u svakom slučaju zanimljivo jer emisija nije tim nekim konstatacijama umanjila hrabrost i herojstvo Gotovine i Markača.

VL
JA
jakov.andabakov
16:44 28.05.2014.

daj ne laprdaj starčeviću, film je baš zanimljiv i objektivan

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.