Naslovnica Vijesti Hrvatska

Karamarko: Inzistirat ćemo na prijevremenim izborima

Na pitanje što će učiniti HDZ, Karamarko je poručio – pobijedit ćemo na izborima, za početak na ovima za EU parlament
06. svibnja 2014. u 20:05 77 komentara 3202 prikaza
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Uoči večerašnjeg obilježavanja 24. obljetnice osnutka HDZ-a u Crikvenici, predsjednik stranke Tomislav Karamarko još je jednom komentirao posljednja događanja oko smjene Slavka Linića.

– Dosad nisu ništa napravili, upropastili su hrvatsko gospodarstvo, a sada su još u međusobnom ratu. Obračunavaju se preko leđa naših građana koji žive sve lošije. Vidjeli ste i sami da je Europska komisija jučer potvrdila da mi i Cipar nećemo bilježiti rast BDP-a, što znači da će se živjeti još lošije, da će biti još manje radnih mjesta, da će standard biti slab, da naši ljudi neće imati za osnovne stvari, za dnevno preživljavanje i normalan život. I u toj situaciji bavit ćemo se sami sobom, na način kako se oni bave, a povremeno, po sistemu "drž' te lopova" pokažu na HDZ. Sve su to neuvjerljive priče ekipe koja nije dorasla ovome trenutku, ni stručno, ni moralno. Hrvatska u ovome momentu traži ljude koji znaju i ljude koji su homogeni, koji imaju zajedništvo, da bismo se mogli izvući iz ovih gospodarskih neprilika. Oni niti znaju, niti su jedinstveni, dapače, u svađi su, scenarij nije nimalo optimističan – kazao je Karamarko.

Na pitanje što će učiniti HDZ, Karamarko je poručio – pobijedit ćemo na izborima, za početak na ovima za EU parlament.

Inzistirat ćemo na prijevremenim izborima, vidjet ćemo hoćemo li uspjeti s obzirom na njihovu većinu u Saboru. Ne znamo kako će se to dalje razvijati unutar korpusa same Kukuriku koalicije. Očekujemo pobjedu, intenzivno radimo na našem gospodarskom programu i projektima, na odličnom smo putu, znate da surađujemo s prijateljima iz inozemstva, bit ćemo spremni, spremni smo već sada. Lošiji od ovih nikada nisu hodali Banskim dvorima, tako da, što se njih tiče, nisam optimist – rekao je Karamarko.
U deset dana šef HDZ-a dva je puta posjetio Novi Vinodolski i Crikvenicu. Objasnio je i zašto.

– Otkad sam predsjednik stranke, moja je taktika da budem stalno na terenu, s ljudima. Dociranje s ekrana, iz saborskih klupa ili nekakav meč s nekakvim Stazićem u Saboru, to nije dovoljno, nije dovoljno za prezentaciju predsjednika stranke. Ja sam stalno s ljudima, otkad smo preuzeli stranku imamo 15 tisuća članova više. Zato sam tu – kazao je.

>> Karamarko odgovorio Milanoviću: Najveće su varalice u ovoj vladi!

r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • Dejan1000:

    Jedini izlaz iz ove agonije su novi izbori.

  • PeroDZG:

    Definitivno je vrijeme za prijevremene izbore ili ćemo s ovim kriminalcim imati prijevremeni bankrot poput Grčke i Cipra!

  • Bogočin:

    Milanović Pusićka i Jakovčić su na najboljem putu da unište, ne samo svoje stranke, nego i državu. Izgubili su kompas i "čistunstvo", a o vladanju nemaju pojma. Mislim da je njihov ostanak na vlasti velika patnja za narod ali polagano ... prikaži još! i za njih same. Hrvatska postaje crna rupa na karti EU, a oni se bave ili sami sobom ili prosipaju šuplju demagogiju. Nisam nikakav ljubitelj ni Karamarka ni HDZ-a, ali sam nekako uvjeren da su izvukli pouke iz "sanaderovanja" pa ne vjerujem da bi se uskoro mogla ponoviti slična priča s HDZ-om. Karamarko nije nikakav stručnjak za gospodarska pitanja, ali mi se čini da je toga jako svjestan i zato su njegovi potezi s angažiranjem stručnjaka u Hrvatskoj, ali i iz EU, u prvom redu iz Njemačke, pravi potez. Jedno je sigurno. On i sada ima oko sebe daleko kompetentnije ljude nego Milanović kao što su i njegovi kandidati za EU parlament daleko kvalitetniji od Milanovićevih. Ja sam za prijevremene izbore ne zbog toga što sam oduševljen HDZ-om i Karamarkom, nego zbog toga što je to ipak manje zlo. Najbolje bi bilo da imamo neku kvalitenu alternativi za jedne i druge, ali je na žalost nemamo. Oni koji su se pojavili su ili diletanti ili samo rezervni poslušnici, bilo jednih ili drugih i služe samo da pokupe izgubljene glasove bilo na ljevici bilo na desnici, koje će nakon izbora poslušno "vratiti" svojim gazdama.