Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
demanti

Nije točno da Milan i Vesna Bandić u Zagrebu imaju četiri stana

15.02.2015., Zagreb - Dolazak uzvanika na inauguraciju predsjednice Kolinde Grabar Kitarovic na Trgu sv. Marka. Milan Bandic.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
07.03.2015.
u 14:10

U žalbi se tvrdi da Milan Bandić nije vlasnik nikakve imovine osim one koju je prijavio u imovinskoj kartici: stana i garaže u Bužanovoj 4 i vikendice u Slavagori, navodi Krešimir Krsnik

Odvjetnik Krešimir Krsnik uime Milana Bandića redakciji Večernjeg lista poslao je 5. ožujka 2015. godine "Zahtjev za objavu ispravka netočnih informacija" sljedećeg sadržaja:

Vlasnici podnijeli žalbe

"Obraćam Vam se u svojstvu punomoćnika gospodina Milana Bandića iz Zagreba, Bužanova 4, sa zamolbom da sukladno Vašoj zakonskoj obvezi objavite ispravak informacija objavljenih u tiskovini "Večernji list" br. 18.362 od 28. 2. 2015., i to na naslovnici u formi teatralnog naslova "Otkrivamo Bandićevu imovinu - 4 stana u Zagrebu, vikendica, šuma u Samoboru..." i na str. 6. i 7. u članku pod naslovom "Žalba obznanila: Bandići u Zagrebu imaju četiri stana!" kao i informacija objavljenih u tiskovini "Večernji list" br. 18.364 od 2. 3. 2015. na str. 26. u članku pod naslovom "Što će mu svi ti stanovi kad nema toliko djece?".

U spornim člancima objavljene su neistinite tvrdnje i klevetnički navodi koji se odnose na gospodina Milana Bandića, a njihovom objavom mojoj stranci nanesena je šteta povredom ugleda, časti i dostojanstva.

Netočna je tvrdnja da bi spomenuta žalba obznanila da Milan i Vesna Bandić u Zagrebu imaju četiri stana. Upravo suprotno, obrana gospodina Milana Bandića u žalbi tvrdi da gospodin Milan Bandić nije vlasnik nikakve imovine osim one koju je prijavio u imovinskoj kartici i izjavi koju je dao poreznoj upravi, odnosno stana i garaže u Bužanovoj 4 u Zagrebu, te vikendice i zemljišta u Slavagori, Samobor.

Dakle, neistinita je tvrdnja da žalba i prigovor gospodina Milana Bandića protiv rješenja o određivanju privremene mjere odnosno upisu zabilježbe navedene mjere u zemljišnjim knjigama obznanjuju da su Vesna i Milan Bandić izvanknjižni vlasnici tri stana i garaža na adresama u Zagrebu Horvaćanska 75, Gračanska cesta 145 f i Kruge 5. Shodno navedenom, netočna je tvrdnja da je gospodin Milan Bandić navedene stanove platio gotovinom, koja je prethodno bila položena na posebno otvorene bankovne račune 2008. i 2011. godine, a koje je 2011. godine zatvorio.

Vlasnici navedenih nekretnina podnijeli su žalbe protiv rješenja o određivanju privremene mjere o kojima još uvijek nije odlučeno.

Stečeno zakonito

Supruga gospodina Bandića gđa Vesna Bandić knjižni je vlasnik samo nekretnine u Zagrebu, Preradovićev trg 13, a brat gospodina Bandića gosp. Drago Bandić vlasnik je stana i garaže u Zagrebu u Bužanovoj 4, a ne da bi vlasnikom bio gospodin Milan Bandić. Navedeni stan je zasebna cjelina te ima odvojena ulazna vrata, brojilo za struju, vodu i plin.

Porezna uprava u Njemačkoj još je 2007. godine utvrdila da je gospodin Drago Bandić navedene nekretnine stekao zakonitim sredstvima".

Komentara 34

GU
gustirna
14:49 07.03.2015.

Cudno da rezimski mediji znadu za nepostojece bandiceve stanove a ne znadu i nece da pisu o postojecim josipovicevim stanovima i stanovima koje je prepisao na druge....nece da pisu o sporu sa tetkom oko nekretnine u baskoj vodi koji su josipovicevi uzeli,te intervenciji oko tog spora iz predsjednickog ureda o cemu svjedoci odvjetnik hodak.....

DU
Deleted user
15:03 07.03.2015.

Niste trebali objaviti vjest o "cetri stana" dok nemate uvjerljivih dokaza. Covjek vas ima pravo tuziti za iznosenje neistinitih podataka!

GU
General_U
18:10 07.03.2015.

e da su ovoliko brujali o stanovima bivšeg prezidenta ive koliko ih ono on ima i još u baškoj oće neku ženu da razbaštini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije