Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel za spas

Nakić: Imunološki zavod pretvorit ćemo iz društva u ustanovu

Dario Nakić
Luka Stanzl/PIXSELL
VL
Autor
Romana Kovačević
23.02.2016.
u 05:00

Sindikati traže analizu podataka o posrednicima koji sudjeluju u nabavi proizvoda koje je proizvodio Imunološki zavod

Predsjednik Sindikata EKN-a Hrvatske Krešimir Dorić i sindikalna povjerenica u Imunološkom zavodu Lidija Jagarinec apelirali na konačno rješavanje problema i nastavak proizvodnje u Imunološkom zavodu. Bivša Vlada prošle je godine donijela odluku o preustroju trgovačkog društva Imunološki zavod d.d. u javnu ustanovu za obavljanje djelatnosti zdravstva Imunološki zavod, ali samom odlukom ništa nije riješeno osim plaća radnika.

Proizvodne dozvole nisu dobivene, a bez njih nema nastavka proizvodnje, rada, plaća..., poručuju sindikalci. Sindikat EKN-a uputio je jučer i treće pismo premijeru Tihomiru Oreškoviću s prijedlozima i mogućim rješenjima za nastavak proizvodnje IZ-a te zahtjevom da Ministarstvo zdravlja analizira podatke o posrednicima koji sudjeluju u nabavi proizvoda koje je proizvodio Imunološki zavod.

Ministar zdravlja Dario Nakić rekao je jučer kako je cilj što prije pokrenuti pretvorbu Imunološkog zavoda iz društva u ustanovu i pokrenuti proizvodnju kako bi Imunološki počeo ostvarivati prihode. Kazao je da se razgovara s ministrima gospodarstva i financija o budućnosti Imunološkog te da će u ovom proračunu biti osiguran novac za plaće, ali i za pokretanje proizvodnje. O proizvodnji je, kaže, razgovarao i s veleposlanicima nekih zemalja koje su pokazale određeni interes, a razmatraju se i mogućnosti ulaganja u Imunološki zavod iz EU fondova.

>>Mjesečna doza kapsula ulja od kanabisa stajat će najviše 1500 kuna

>>Imunološki zavod još nema dozvole, 
u Petrokemiji 
čekaju ulagača

Komentara 6

VU
vulica
09:48 23.02.2016.

Držimo te za riječ, Samo nas nemoj prevariti

VU
vulica
09:50 23.02.2016.

Kriminalci svijeta nas planiraju čipirati i Hrvatska država mora imati imunološki zavod kao javnu instituciju.

OK
okus
08:10 23.02.2016.

Imunoloski je nacionalna sigurnost. I mora biti drzavna institucija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije