Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uvjereni u pobjedu

SDP spreman još izdvojiti za pomoć Josipovićevoj kampanji

Ivo Josipović u Varaždinu
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
29.10.2014.
u 21:40

- Već smo i prije rekli da je SDP spreman poduprijeti Josipovićevu kampanju sa četiri milijuna kuna, dakle pola od zakonom propisanog limita od osam milijuna. Večeras smo razgovarali i o mogućnosti da damo i više – rekao nam je naš sugovornik nakon sjednice Predsjedništva SDP-a.

- I više smo nego zadovoljni dosadašnjim tijekom kampanje za predsjedničke izbore. Naš kandidat Ivo Josipović sigurno pobjeđuje. Već smo i prije rekli da je SDP spreman poduprijeti Josipovićevu kampanju sa četiri milijuna kuna, dakle pola od zakonom propisanog limita od osam milijuna. Večeras smo razgovarali i o mogućnosti da damo i više. Konkretno, ako Josipović ne uspije skupiti preostalih četiri milijuna, mi smo spremni podmiriti razliku – rekao nam je naš sugovornik nakon sjednice Predsjedništva SDP-a.

O aktualnim i teškim temama, poput braniteljskog prosvjeda i rebalansa proračuna na sjednici Predsjedništva SDP-a, doznajemo, nije bilo riječi. Nije ni čudo, pošto predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović nije došao na sjednicu.

Kako doznajemo, Milanović je ostao doma jer ga je uhvatila blaga viroza. Sjednicu na kojoj nije bilo velikih rasprava umjesto Milanovića vodila je potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić. Doznajemo kako je riječi bilo i o najavljenoj izmjeni zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi prema kojoj bi veliki gradovi (Rijeka, Split i Osijek) preuzeli neke ovlasti koje su sada u nadležnosti njihovih županija.

Razumljivo, potpredsjednik SDP-a i župan primorsko-goranski Zlatko Komadina bio je najzainteresiraniji za tu temu. Želio je garanciju da ta izmjena zakona ni na koji način neće imati negativni neto-efekt na županijski proračun. No, kako na sjednici Predsjedništva SDP-a nije bilo šefa stranke Zorana Milanovića, nikakav konkretan zaključak nije mogao biti donesen.

>> SDP uvodi preferencijski glas već na izborima 2015.

>> Prvi puta u kampanji susreli se Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović

Ključne riječi

Komentara 33

ZL
zlatna9898
22:01 29.10.2014.

ma nema šanse! Samo ga vi financirajete koliko želite...Josipović nema sanse! Kolinda je naša nova predsjednica!

MU
Mućanin
22:03 29.10.2014.

Jadan Milanović je bolestan, odrezat će mu žena jednu tanku šnitu zdravog crnog kruha pa će se mali bolesni Zoki brzo oporaviti!

JS
ja sam gladan
22:12 29.10.2014.

Đesi Milenkaa! Šta ima! Nema glavnog opinion mahera, pa se nije ništa ni moglo raspravljati. Sve praznoglavci, a ni u vođe baš nema puno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije