Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prikupljanje potpisa

Most i SDP sastaju se zbog raspuštanja Sabora: 'Bio bi svjetski skandal, pokuša li netko izvrnuti volju 76 zastupnika'

Miroslav Šimić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
16.06.2016.
u 23:17

HNS-ova saborska zastupnica Nada Turina Đurić u emisiji HRT-a Otvoreno kazala je da će sutra imati 76 potpisa za samoraspuštanje Sabora, ako zastupnici Mosta prilože svojih 12 potpisa

Sutra (petak) bi se ujutro u Saboru trebali sastati Most i SDP, a tema sastanka je prikupljanje potpisa za raspuštanje Sabora, neslužbeno doznajemo.

HNS-ova saborska zastupnica Nada Turina Đurić u emisiji HRT-a Otvoreno kazala je da će sutra imati 76 potpisa za samoraspuštanje Sabora.

- Takva će situacija biti sutra ujutro, ako zastupnici Mosta prilože svojih 12 potpisa - dodala je Turina Đurić. Danas su zastupnici Mosta u Saboru već pokazali potpise za samoraspuštanje Sabora te su tvrdili da će ih "aktivirati" ako padne Vlada Tihomira Oreškovića, što se dogodilo popodne.

Mostov zastupnik Robert Podolnjak je kazao da su nakon pada Vlade izbori jedina opcija koju Most zagovara. - Da bismo doveli do raspisivanja novih izbora moramo provesti konzultacije sa nekoliko klubova zastupnika, ne samo SDP-om. Sve te stranke trebale bi se što hitnije, nadam se već sutra, svojim potpisima jasno definirati stav - kazao je Podolnjak. - Ako ćemo sutra imati više od 76 potpisa, to će biti jasan stav da većina zastupnika želi da se krene u proces samoraspuštanja Sabora - rekao je Podolnjak.

 Gostujući u emisiji RTL Direkt predsjednik Kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić potvrdio je da će Most ići prema cilju da se Sabor raspusti, "ali u koordinaciji sa drugih pet ili šest klubova, tu se ne radi o SDP-u".  Rekao je da je moguće da će već sutra predsjedniku Sabora Željku Reineru predati 76 potpisa za raspuštanje Sabora. - Moguće da će to biti sutra, no ne mogu to potvrditi, prema poslovniku predsjednik Sabora bi trebao tu točku uvrstiti na sutrašnji dnevni red, vjerujem da bi se u raspravi mogla naći idućeg tjedna, svih 12 zastupnika MOST-a stoji iza toga - kazao je Šimić. 

Na pitanje koliko Reiner može manipulirati njihovim zahtjevima Šimić je odgovorio da se sve može pokušati. -  Ali pokuša li netko izvrnuti volju 76 zastupnika, to bi bio svjetski skandal - dodao je Šimić.  Kazao je da, prema njegovim informacijama, nije moguće da HDZ na konzultacijama kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović sutra pokaže 76 potpisa potpore stvaranju nove Vlade na čelu sa Zdravkom Marićem. 

Komentara 133

FA
Fake
23:49 16.06.2016.

Zemljo otvori se pa izbaci na vidjelo sve one afere partije koje se kriju.

DU
Deleted user
23:26 16.06.2016.

Samo je nadati se da DORH i USKOK pomno prate proces političkog "dogovaranja". Legitimno je spašavati političku kožu bilo kojeg predsjednika stranke, ali granice utvrđene zakonom se ipak moraju poštovati.

Avatar BraBar
BraBar
01:20 17.06.2016.

marmars, po cemu je Bozo petrov posten i dosljedan? Dali po stalnim krsenjima vlasitih izjava? Dali po svojem, od javnog biljeznika ovjerenim podpisom, da ne ce sudjelovati u formiranju vlade niti s jednom pojedinacnom strankom? Dali sa svojom izjavom, o slucaju konzultantice, da ne ce komentirati slucaj dok Povjerenstvo ne izrece svoj stav o sukobu interesa? Dali je bio dosljedan kada je izjavio, da za dobrobit Hrvatske, ako gospodin Karamarko da ostavku da ce i on to uciniti? Zasto nije odstupio kada je gospodin Oreskovic to od njega i gospodina Karamarka zatrazio? A sto se samog gospodina Oreskovica tice, kako mozete podrzati covjeka koji je podrzao kadidaturu Vesne Pusic za UNSG? A sto tek reci o njegovu odugovlacenju u smjeni Lozancica? Pa pogledajte tko su mu sve savjetnici! I Zoran Milanovic i bivsi preedsjednik Josipovic bi se divili s njima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije