Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo branitelja:

Nastavljamo formirati jedinstvenu skrb za branitelje. Sačuvajmo vjeru i strpljenje

Ministarstvo branitelja
Tomislav Miletić/PIXSELL
16.06.2016.
u 20:39

"Unatoč trenutačnoj situaciji, Ministarstvo branitelja poručuje ovim putem braniteljima da i dalje intenzivno nastavlja sa svim svojim aktivnostima ne dopuštajući da nas ova situacija pokoleba", izvijestili su iz Ministarstva branitelja.

Kriza vlasti proteklih tjedana koja je danas kulminirala padom Vlade Tihomira Oreškovića uznemirila je pojedine pripadnike i inače fragilne braniteljske populacije. 

Kao što je otprije poznato Ministarstvo branitelja formiralo je timove za izradu jedinstvenog Zakona o hrvatskim braniteljima i stradalnicima iz Domovinskog rata. Riječ je o 11 radnih skupina koje, uz djelatnike Ministarstva branitelja, čine i predstavnici udruga iz Domovinskog rata te pojedinci iz javnog i društvenog života, njih čak 275. 

Nakon pada Vlade među neke branitelje uvukle su se sumnje o nastavku rada na problematici njihove populacije stoga su iz Ministarstva u večernjim satima odaslali priopćenje, kako bi umirili veterane. 

"Unatoč trenutačnoj situaciji, Ministarstvo branitelja poručuje ovim putem braniteljima da i dalje intenzivno nastavlja sa svim svojim aktivnostima ne dopuštajući da nas ova situacija pokoleba u formiranju jedinstvene skrbi za naše branitelje zaslužne za stvaranje jedine nam domovine Hrvatske. Kakav god bio rasplet ove situacije poručujemo da ste bili i ostali ponos domovine, a danas Ministarstvo branitelja stoji uz vas i nećemo nikada dopustiti da se obezvrijede vrijednosti za koje smo se borili. Kao i u najtežim trenucima tijekom Domovinskog rata hrvatski branitelji znaju se nositi sa izazovima koji su pred njima, a ovim putem želimo vam poručiti: poštovani hrvatski branitelji, sačuvajmo vjeru i strpljenje!“, poručili su braniteljima.

Komentara 26

DA
darwil
20:54 16.06.2016.

Dajte vi zastanite to će rješiti Hrvatski branitelji zakonito i pravedno.HVO nek svoje probleme rješava u BIH.

Avatar Jmslbrod
Jmslbrod
21:05 16.06.2016.

Malo je to sve cudno ,kad pogledas tko je na celu udruga branitelj u Zagrebu sve sami bosanci i hercegovci ,a ti su za sobom povukli svoje jarane i podijelili im mirovine,pa tako da ispada da su samo oni branili Hrvatsku,a gdje su domaci decki!?,te udruge bi malo trebali protrest uskok da se vidi koji je tu kriminal.

DU
Deleted user
23:17 16.06.2016.

Ministarstvo branitelja je padom vlade postalo tehničko ministarstvo i nema ovlasti donositi bilo kakve odluke nego samo brinuti se da pogon tehnički funkcionira i ništa više. Elementarno nepoznavanje zakona i još jedna floskula iz HDZ kuhinje koja se ušupkava toj populaciji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije