Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mons. Tomo Vukšić:

'Molimo se za pokoj pripadnika HVO-a i svih žrtava, bez obzira na narod i vjeru'

misa za branitelje
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/8
03.03.2016.
u 18:19

Biskup je istaknuo kako je jednako nedopustivo i oduzimanje zasluženih prava vojnim veteranima

Žrtva pokojnih pripadnika Hrvatskog vijeća obrane obvezuje nas da kao vjernici upozorimo da Isus opet pati u svakom pojedinom čovjeku koji nepravedno trpi zbog nasilja ili nepravde – rekao je u svojoj propovijedi vojni biskup Tomo Vukšić. On je danas u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Gornjim Močilama kod Bosanskog Broda predvodio svetu misu za poginule, nestale i umrle branitelje u povodu obilježavanja 24. godišnjice ustrojavanja 101. bosanskobrodske brigade Hrvatskog vijeća obrane.

Biskup je tom prilikom istaknuo kako je jednako nedopustivo i oduzimanje zasluženih prava vojnim veteranima i ponašanje pojedinaca koji prisvajaju prava koja im ne pripadaju i varaju društvo. Prisutne vjernike pozvao je da mole za poginule pripadnike HVO-a, kao i za sve ostale stradale u prošlom ratu.

- Molimo se za pokoj pripadnika 101. brigade HVO-a i svih žrtava posljednjeg rata, bez obzira kojem su narodu pripadali i koju su vjeru ispovijedali - rekao je mons. Vukšić. Zaslugom župnika vlč. Ivana Tolja, koji je u relativno kratkom vremenu uspio izgraditi crkvu sa svojevrsnim vjerskim i kulturno-sportskim centrom, župa svetog Ante Padovanskog u Gornjim Močilama–Sijekovcu posljednjih se godina pretvorila u središnju točku povratka prognanih Hrvata u Bosansku Posavinu.

>> Bozanić: Za dobrobit Hrvatske najzaslužniji su naši branitelji

Komentara 16

Avatar Dameanu
Dameanu
21:10 03.03.2016.

HVO tek ceka sudjenje za zlocine.

Avatar JMslbrod
JMslbrod
19:09 03.03.2016.

Cast mrtvima i spokoj,ali tu politika mora prestati.Treba ispitati "branitelje" iz njemacke kako imaju tolike mirovine i do kad ce Hrvatska ih placati,cast izuzetcima

IB
ivica.barac.62
23:32 03.03.2016.

drznedaj, DA ti nije Hrvata BOSNE PONOSNE danas bi bio MUJO.Tipicno Zagrebacko. SMECE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije