Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krivotvorio diplomu

MIP skinuo imunitet HDZ-ovu zastupniku Anti Jerolimovu

Ante Jerolimov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.04.2015.
u 10:53

Anti Jerolimovu (HDZ) imunitet je skinut na zahtjev zadarskog Državnog odvjetništva zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenja isprave, odnosno diplome Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je skinulo imunitet HDZ-ovu zastupniku Anti Jerolimovu, a Sabor tu odluku još treba potvrditi glasovanjem. HDSSB-ovu Dinku Buriću, s druge strane, nisu skinuli imunitet jer, prema uobičajenoj praksi, to ne rade kada je riječ o privatnom tužitelju. Skidanje imuniteta Buriću tražio je odvjetnik Dragana Crnogorca zbog klevete.

Jerolimovu je pak skinut imunitet na zahtjev zadarskog Državnog odvjetništva zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenja isprave, odnosno diplome Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Podsjetimo, prema istražnim radnjama koje je provelo odvjetništvo, Jerolimov je u listopadu 2013. podnio zahtjev Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje da mu se u radnu knjižicu upiše stručna sprema šestog stupnja i naziv ekonomist, no u veljači ove godine ustanovljeno je da od 1999. do 2005. nikad nije bio upisan na Ekonomski fakultet u Zagrebu.

– Općinsko Državno odvjetništvo u Zadru predložilo je podizanje optužnice što se ne može učiniti dok Jerolimov ima imunitet – rekla je predsjednica MIP-a Gordana Sobol.

>> HDZ-ov Ante Jerolimov krivotvorio diplomu?

Komentara 11

Avatar una12
una12
11:00 16.04.2015.

Brkic, pa sad jos ovaj...Koliko je takvih u HDZu jos?

CV
cro_vuko
12:25 16.04.2015.

ovo je za naslovnicu. saborski zastupnik, koji sudjeluju u stvaranju zakona ima falsificiranu diplomu???

PE
petnaestica
11:28 16.04.2015.

kao član hdzea dobiješ diplomu ili ratni put i ne moraš plaćati porez

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije