Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dogovorili se

Mimohod 4. kolovoza u Zagrebu, a proslava Oluje dan poslije u Kninu

ante kotromanović
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/10
20.05.2015.
u 18:10

Odluka je donesena jednoglasno, rekao je ministar Kotromanović.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Zoran Milanović dogovorili su kompromisno rješenje oko dvadesete obljetnice Oluje: veliki vojni mimohod održat će se u Zagrebu 4. kolovoza, a središnja proslava Oluje bit će dan poslije, 5. kolovoza, u Kninu.

Kako doznajemo, upravo takvo rješenje na današnjoj sjednici Državnog odbora za organizaciju proslave Oluje bio je prijedlog četiriju zapovjednika Oluje, Petra Stipetića, Ante Gotovine, Mladena Markača i Marijana Marekovića, a koji se usuglasio na sjednici Državnog odbora za organizaciju proslave Oluje koja je završila oko 17.30.

Predsjednica, dakle, pristaje na održavanje vojnog mimohoda, a premijer na to da se Oluja slavi dva dana – 4. kolovoza u Zagrebu i 5. kolovoza u Kninu. Spor između Grabar-Kitarović i Milanovića riješili su time – generali.

Kotromanović: Ne bojimo se ni bitke ni rata!

Ministar obrane Ante Kotromanović potvrdio je da je Odbor za proslavu Oluje donio odluku da se vojni mimohod održi 4. kolovoza u Zagrebu. Odluka je donesena jednoglasno, rekao je Kotromanović. Dodao je riječ o kompromisnom rješenju te da je kompromis dio politike.

Želimo proslaviti na najjače – rekao je Kotromanović, dodajući da treba slaviti u čast pobjede u ratu i naših generala pred Haaškim sudom.

Kotromanović je rekao da bi se proslavom trebalo pokazati zajedništvo, dostojanstvo i uvježbanost Oružanih snaga.

- Naša vojska se, kako se kaže, rodila u krvi, braneći svaki centimetar Republike Hrvatske i smatramo da ta vojska mora pokazati svoju spremnost. Ona je rođena spremna - rekao je Kotromanović.

– Nemojte sumnjati u Oružane snage. Ne bojimo se ni bitke ni rata – poručio je.

>> Kolinda Grabar-Kitarović: Jedino u Kninu može biti središnja proslava Oluje, prihvaćam mimohod uoči ili nakon 5. kolovoza

>> Pavao Miljavac: Za mimohod sam, ali ne na obljetnicu Oluje

>> HDZ podržava da u Kninu bude središnja proslava Oluje!

Komentara 194

UI
Uvijek_iskreno
16:47 20.05.2015.

Eto, središnja proslava će biti u Kninu, onako kako i treba biti.

ZI
Zir
16:44 20.05.2015.

Premjercic je mogao birati, mimohod, dan ranije ili dan kasnije nakon proslave u Kninu, opet je ponizen!!

UI
Uvijek_iskreno
16:58 20.05.2015.

Bravo predsjednice, pokazali ste Milanovicu gdje mu je mjesto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije