Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILORAD PUPOVAC:

Razmjena zatvorenika je izgledna opcija u slučaju Veljka Marića

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.03.2015.
u 22:19

Znam da postoji spremnost da se udovolji zahtjevu za izdržavanjem kazne u Hrvatskoj - rekao je Milorad Pupovac.

Razmjena zatvorenika je izgledna opcija u slučaju Veljka Marića, hrvatskog branitelja koji u Srbiji služi kaznu zbog ratnog zločina, rekao je predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborskog Odbora za vanjske poslove Milorad Pupovac u razgovoru na televiziji N1.

- Znam da postoji spremnost da se udovolji zahtjevu za izdržavanjem kazne u Hrvatskoj - rekao je Pupovac.

Govoreći o pitanju nestalih rekao je da je istina da je više nestalih osoba srpske nacionalnosti, što je bio nedavno istaknuo i srpski premijer Aleksandar Vučić. No naglasio je da to ne bi trebala biti posebna tema niti bi se na tome smjelo "jahati", već se treba stvoriti osjećaj zajedničke odgovornosti i tretirati te ljude kao žrtve. Na upit kako riješiti taj problem Pupovac je rekao da je to uvijek bio jedan od najtežih problema te da su to otežavale tužbe za genocid. Pupovac je rekao da su razgovori o tome već počeli.

Pupovac je komentirao i povratak Branimira Glavaša u Hrvatskoj.

- Povod za moju reakciju je bilo medijsko praćenje, kao da je došao Mick Jagger ili Bob Dylan, kao da je došao netko tko je nacionalni heroj iza kojeg ne postoji nikakva siva zona. Slanje poruka u javnost, kao da ne postoje nikakve žrtve - potrebno je imati barem minimalno poštivanje prema žrtvama i to je ono što je mene motiviralo - rekao je Pupovac.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

>> Pupovac o proslavi Oluje: Ako se nastavi politika udesno, za mene tamo neće biti mjesta

>> Sud u Beogradu poslao mi je odbijenicu, ne daju mi u Hrvatsku

Komentara 22

DU
Deleted user
23:04 09.03.2015.

Pupovac i tebe treba razmjenit za magare iz Srbije

PE
PeterPan
06:58 10.03.2015.

Dajemo Pupovca za Veljka Marica molim vas ako je moguce sto prije

LU
lukateli1
07:32 10.03.2015.

Pupavku u razmjenu! Dosta nas je trovao sve ove Zokijevske godine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije