Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladi dali crveni karton

Narod ste prevarili, narod će vam i suditi

Prosvjedna povorka sindikalnih središnjica
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/14
01.05.2014.
u 11:08

Na zagrebačkoj Radničkoj cesti okupilo se više od 1000 sindikalaca koji su s crvenim kartonom u ruci Vladi poručili da traže prijevremene izbore zbog katastrofalne gospodarske situacije

Sindikalne središnjice danas diljem Hrvatske obilježavaju Međunarodni praznik rada. Na zagrebačkoj Radničkoj cesti okupilo se više od 1000 sindikalaca koji su s crvenim kartonom u ruci Vladi poručili da traže prijevremene izbore zbog katastrofalne gospodarske situacije.

Šime Strikoman tom je prigodom snimio je milenijsku fotografiju „Tri osmice“, nakon čega su se prisutnima obratili sindikalne vođe.

- Ako nas želite vratiti u 18. stoljeće s uvjetima rada, morat ćemo metode borbe prilagoditi 18. stoljeću, zaviknuo je uz glasno odobravanje Mladen Novosel, predsjednik SSSH.

Novosel je u ime sindikate poručio vladi: Povucite jedan odgovaran potez, priznajte svoj neuspjeh, raspišite prijevremene izbore i građanima omogućite da biraju ljude koji će pokrenuti Hrvatsku i omogućiti im bolji život.

Krešimir Sever iz NHS-a kazao je da su se danas okupili kako bi podigli optužnicu protiv vlasti koja je prevarila narod

- Prevarili ste umirovljenike jer ste im obećali veće mirovine, radnike jer ste im rekli da će moći dostojno živjeti od svoga rada i mlade obećavši im pristojan život u vlastitoj državi. Sve ste ih prevarili, zato podižemo optužnicu protiv vlasti koja je jasno stala na stranu krupnog kapitala.

Narod ste prevarili, narod će vam i suditi na izborima, rekao je Sever.

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Prosvjedna povorka potom se uputila prema parku Maksimir, a putem je pored nekoliko bivših tvornica (Katran, Chromos boje i lakovi, ZIA, TLOS, Pobjeda tekstil, Zora, Elektrode, ATM, Kožara) u spomen na njih i bivše radnike palila lampaše uz rub ceste.

Prosvjedno okupljanje održalo se i u Trilju gdje je kod tvrtke 'Oporba' Hrvatska udruga radničkig sindikata upoznala hrvatsku javnost zašto investicije zaobilaze Hrvatsku.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

>> Prosvjedi diljem svijeta, u Turskoj policija okupljene gađala suzavcem

Komentara 71

NV
novo vriijeme
10:35 01.05.2014.

Ovo je očito neophodno jer stavljanje nesposobnih podobnih kvazimenadžera će nas potpuno upropastiti. Svi u odjelca, naprave konferenciju, dovuku o našem trošku neku svjetsku veličinu, slikaju se plate im masno ali mi građani osjećamo da li je to pravi uspjeh u našim đepovima. A oni su sve prazniji i prazniji. Prema tome šuplje priče.

BA
Bananaman
11:17 01.05.2014.

Svi vide da je ova trenutna Vlada nesposobna osim njih samih !!

TO
tomzag
11:30 01.05.2014.

Četiri godine do izbora je previše u ovoj državi. Prve dvije godine se uhljebljuju, a druge dvije pljuckaju po bivšoj vlasti jer im je ostavila nemoguću misiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije