Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
praznik rada

Prosvjedi diljem svijeta, u Turskoj policija okupljene gađala suzavcem

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
01.05.2014.
u 10:38

U Istanbulu je došlo do sukoba s policijom koja je prosvjednike gađala suzavcem i vodenim topovima

Diljem svijeta obilježava se 1.svibanj, Međunarodni praznik rada. Uz jake policijske snage, mnogi su se građani okupili kako bi danas izrazili nezadovoljstvo zbog nametnutih mjera štednje, piše RT.

U Istanbulu je došlo do sukoba s policijom koja je prosvjednike gađala suzavcem i vodenim topovima. Gradske vlasti ogradile su trg Taksim policijskim barikadama zbog dojava o mogućim terorističkim napadima.

U sukobima je ozlijeđena desetak osoba, a zbog obilnog korištenja suzavca mnogi su stanovnici evakuirani. Pojedini prosvjednici na policiju su bacili Molotovljeve koktele, a oni su uzvratili suzavcem i gumenim mecima.

U japanskoj prijestolnici Tokiju prosvjeduje više od 27.000 ljudi koji traže veće plaće i rješavanje problema nedostatka radnih mjesta.

Moskva Praznik rada obilježava povorkom na Crvenom trgu, prvom nakon 1991., a očekuje se kako će okupiti i do 2 milijuna ljudi.

>> Hrvatska danas - Sretni su jer rade bilo što

Komentara 16

KR
kreont
09:41 01.05.2014.

Današnji sistem kako god se on zvao je čisti robovski sustav. Sa jedne strane ultra miljardere i njihove dvorce tj. kompanije sa druge strane nedovoljno plaćene i izrabljivane radnike. Zanimljivo je to da na zemlji nema ni 5% tih robovlasnik a ovih 95% nikako da shvate da ih je dovoljno da sve to promijene.

LA
larala
11:53 01.05.2014.

ako je ovakvo nasilje nad narodom demokracija onda se i diktatura može sakriti pred njom...i, ono što nikad necu shvatiti, ta policija koja ovdje napada narod živi isto kao i oni a, štiti ljude koji su ih doveli do toga... prodaje se za radno mjesto koje sutra upitno dal ce imati....

BB
branko.bizjak44
09:27 01.05.2014.

Živio 1.svibanj!!! SMRT NEOKAPITALIZMU, SMRT BANKARIMA I OSTALIM IZRABLJIVAČIMA I PARAZITIMA KOJI ŽIVE NA RAČUN RADNIČKE KLASE!!! Sada je pravo vrijeme, Proleteri svih zemalja ujedinite se!!!! SMRT FAŠIZMU - SLOBODA NARODU!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije