Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ upozorava:

'MiG je pao za 30 sekundi, a sjednicu VNS-a Ivo Josipović saziva za 30 dana?'

pad miga
Foto: Snimio čitatelj
1/9
12.08.2014.
u 22:39

Josipović je najavio da će pozvati šefove stranaka na razgovor o HRZ-u, no HDZ zanima cijeli sustav nacionalne sigurnosti

Pad MiG-a 21 HRZ-a pokrenuo je i mogućnost da se na jednom važnom pitanju u RH pokuša postignuti politički konsenzus. HDZ nije reagirao samo kritikom, nego je predsjednik Odbora HDZ-a za nacionalnu sigurnost Damir Krstičević vladajućima poručio da je "krajnje vrijeme da i vlast i oporba i struka sjednu za stol i postignu konsenzus o modelu zaštite suvereniteta... te financijskim sredstvima kojima ćemo to realizirati".

Odgovora iz Vlade nije bilo, no uključio se predsjednik RH Ivo Josipović te najavio održavanje sjednica Vijeća za obranu početkom rujna.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

– U pripremi sjednice Vijeća pozvat ću i šefove oporbenih stranaka da čujem kako oni vide budućnost našeg zrakoplovstva – objasnio je.

Foto: Anto Magzan/Pixsell

Premda u HDZ-u žele razgovor o cijeloj strategiji nacionalne obrane, ne samo stanja u HRZ-u, reagiraju pozitivno: "Drago nam je što je predsjednik Josipović prihvatio našu inicijativu o potrebi postizanja konsenzusa o budućnosti HRZ-a te općenito zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta RH", reagirao je Krstičević. No u HDZ-u drže da sve ide presporo.

– Nije mi jasno zašto je predsjednik odlučio sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost i Vijeće za obranu tek u rujnu, a ne odmah nakon pada MiG-a? Zrakoplov je pao za 30 sekundi, a vrhovni zapovjednik 30 dana odgađa početak rasprave o tako važnom pitanju – upozorava Krstičević.

>>Poslušajte snimku razgovora kontrole leta i pilota MIG-a!

>>Kolinda Grabar Kitarović: Pad aviona poziv je na buđenje

>>Ova fotografija je dokaz: Pilotu i na drugom MiG-u istoga dana blokirao kotač!

>>Pogledajte snimku slijetanja neispravnog MiG-a u Zemuniku

Komentara 30

GU
Gumba017
23:22 12.08.2014.

Imamo odlične pilote i nikakve političare......

SE
sestrićna
00:41 13.08.2014.

avioni su hrvatski a političari jugoslavenski...

HK
hrvoje.krstanovic.56
23:41 12.08.2014.

Sramota je na što je suvremena država Hrvatska spala hrz se oslanja na ove fosile.A ovaj mig nije smijo letjeti to dovoljno govori odgovornosti ministra Kontromanovića sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije