Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petir u EU parlamentu

Veljka Marića srpske su vlasti otele i već ga 5 godina drže u zatvoru

Marijana Petir
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
30.04.2015.
u 18:03

Srpske vlasti sude Veljku Mariću premda nemaju ovlasti za to, kao što ruske vlasti sude Nadiji Savčenko premda nemaju ovlasti za to. I Nadiya Savčenko i Veljko Marić narušenog su zdravlja. Tražim da se hitno oslobodi Nadiyu Savčenko i Veljka Marića jer je u oba slučaja riječ o montiranim političkim procesima i kršenju ljudskih prava

Nadiju Savčenko zarobili su prije gotovo godinu dana proruski separatisti na istoku Ukrajine dok je pokušavala izvući ranjenika s bojišta. Trenutačno je u zatvoru u Rusiji i sudi joj se za zločine koje nije počinila. „Premda Rusija tvrdi da ne sudjeluje u ratu u Ukrajini, situacija s Nadijom Savčenko, ali i drugim zarobljenicima demantira njihove navode“, rekla je Marijana Petir danas u Europskom parlamentu u sklopu plenarne rasprave o slučaju Nadije Savčenko.

O navedenom slučaju izjasnio se i Europski parlament rezolucijom o stanju u Ukrajini izričito tražeći „razmjenu svih zatvorenika uključujući Nadiju Savčenko.“ Do danas Nadija Savčenko nije puštena iz zatvora.

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir rekla je da je ovaj slučaj Nadije Savčenko podsjeća na slučaj hrvatskog branitelja Veljka Marića kojeg su po istom modelu otele srpske vlasti i već ga pet godina drže u zatvoru.

„Srpske vlasti sude Veljku Mariću premda nemaju ovlasti za to, kao što ruske vlasti sude Nadiji Savčenko premda nemaju ovlasti za to. I Nadija Savčenko i Veljko Marić narušenog su zdravlja. Tražim da se hitno oslobodi Nadiju Savčenko i Veljka Marića jer je u oba slučaja riječ o montiranim političkim procesima i kršenju ljudskih prava“, rekla je Petir.

>> Marijana Petir: Očekujemo da će HDZ vrednovati rad HSS-a

Komentara 28

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:54 30.04.2015.

Srpske ga vlasti drže u zatvoru da pokažu svojoj srpskoj čeljadi kako su ustaše opasne, a osobito Oluja 1995, a što su srbijanci radili od 1991-1995. to je jako dobro zamaskirano od nedužnih Srba koji su bacali cvijeće pred teknkove koji su slani na Vukovar, sarajevo, Srebrenicu

Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
19:11 30.04.2015.

bravo marijana! ali tko je kriv za to? mi dobro znamo!

DU
Deleted user
19:02 30.04.2015.

A Lepa Brena (jaca) i Zorančeta to ne brine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije