Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREOKRET U HSS-u

Beljak: Dat ćemo podršku Plenkovićevoj vladi. Most više ne može ucjenjivati kako je mislio

14.09.2016., Zagreb - Predsjednik Hrvatske seljacke stranke Kreso Beljak u prostorijama stranke u Zvonimirovoj 17 odrzao je konferenciju za novinare.  Photo:
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/11
20.09.2016.
u 18:40

"Pokrenuli smo i postupak pred nadzornim državnim tijelima za nadzor vođenja HSS-a jer se stranka vodi na protuzakonit i protustatutaran način"

HSS-ova eurozastupnica Marijana Petir na današnjoj je konferenciji za medije izvijestila da je pokrenut postupak za isključenje predsjednika HSS-a Kreše Beljaka iz stranke.

Objava dolazi nakon što je Beljak objavio da se iz stranke privremeno udaljuje stotinjak članova, uključujući i Marijanu Petir i koprivničko-križevačkog župana Darka Korena.

Beljak je u razgovoru za N1 nakon objave Marijane Petir rekao da suspendirani imaju pravo žalbe te da nikoga nije izbacio.

- To je potez očajnika, savjetovao sam joj da radije piše žalbu, a ne da izlazi u medije - rekao je Beljak, koji je najavio i da će dati podršku vladi šefa HDZ-a Andreja Plenkovića.

- Na glavnu izbornu skupštinu idemo 20. listopada, a onda ide sve po statutarnoj proceduri. Dat ćemo podršku Plenkovićevoj vladi svojim potpisima i rok od 100 dana u kojim ga nećemo dirati. No, HSS ostaje u oporbi - rekao je Beljak.

Beljak je za Novu TV rekao da ovaj potez nije izdaja onoga što je Narodna koalicija predstavljala, već podrška onima koji su dobili povjerenje hrvatskih birača. Na komentar da su članovi HDZ-a iznenađeni ovakvom odlukom Predsjedništva HSS-a odgovorio je:

- Mislim da je u ovom trenutku neko treći najviše iznenađen ovom odlukom. Onaj tko više ne može ucjenjivati onako kako je mislio.

Na pitanje misli li na Most odgovorio je potvrdno.

"Pozivam ga da ode"

Petir je konferenciju s drugim visokim stranačkim dužnosnicima, među kojima je bio i Koren, održala nešto prije sjednice predsjedništva zakazane za 17 sati, na koju, kako je rekla, nisu pozvani premda su članovi predsjedništva.

– Ne znamo koji je razlog osim da je to vjerojatno još jedno kršenje statuta HSS-a koje dolazi od gospodina Beljaka – rekla je Petir.

Petir je rekla da Beljak provodi čistke i udaljuje najviše dužnosnike samo zato što su izrazili nezadovoljstvo njegovim vođenjem HSS-a i najavili kandidaturu. Petir je rekla da je Beljak u kampanji vrijeđao žene, vjernike i druge skupine, da je sramotio i rušio dobar ugled HSS-a te da je zatajio detalj iz svoje biografije zbog kojeg, kako je rekla, ne bi ni mogao biti član HSS-a.

– Obavještavam sve članove da smo mi ovdje okupljeni pokrenuli postupak za isključenje Kreše Beljaka iz HSS-a. Pokrenuli smo i postupak pred nadzornim državnim tijelima za nadzor vođenja HSS-a jer se stranka vodi na protuzakonit i protustatutaran način – rekla je Petir, koja je također rekla da se HSS raspada zbog Beljakove diktature te da ju je Beljak šokirao, da je ljevičario više od najžešće ljevice i koristio se rječnikom ulice.

– Ja ga pozivam da ode s čela HSS-a – poručila je.

Koren je rekao da je Beljakovo djelovanje bilo potpuno protustatutarno te da je selektivno pristupao kažnjavanju dužnosnika.

– To je kaubojsko ponašanje, a mislim da takvom nema mjesta u ozbiljnoj stranci. Zaista bi se tijela države koja se bave kontrolom poslovanja stranaka trebala time ozbiljno pozabaviti, a mi ćemo se potruditi da se to i dogodi – rekao je Koren.

>> Rat u HSS-u nakon poraza na izborima

Komentara 218

ZO
zoom
17:03 20.09.2016.

bravo za Petir i prave HSS-ovce, a druga pajsera što prije nogom u dupe i van iz HSS-a!

ZL
zlako
17:04 20.09.2016.

Još mi nije vratio kazič.A o razbijenom staklu na golfu da ne pričam.

SC
Schluppy
16:58 20.09.2016.

Pajser doživio pušing na izborima, a uskoro i u stranci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije