Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJA NAPADATI

Petir: Beljak se ponaša kao da je u Sjevernoj Koreji

Marijana Petir
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/7
19.09.2016.
u 14:13

Smatra da se ovdje radi o čistoj političkoj odmazdi te da ne zna za što se treba ispričati.

Krešo Beljak nije HSS, poručila je danas eurozastupnica Marijana Petir nakon konferencije za novinare s Hrvatskim drvnim klasterom, ističući kako je realno i normalno što je Zoran Milanović zbog gubitka izbora otišao s čela SDP-a, pa to isto očekuje od šefa HSS-a. HSS-u, tvrdi, treba vodstvo koje voli HSS i hrvatski narod te koje je spremno boriti se za svoje programe i tako pomoći da hrvatski narod živi bolje. Gospodin Beljak tome nije dorastao, kazala je.

Osvrćući se na Beljakove izjave da se utiša i tako spasi svoj položaj i članstvo u HSS-u, Petir je kazala kako se Beljak ponaša kao da je u Sjevernoj Koreji.

– Prije svega, izuzetno sam žalosna zbog stanja u najstarijoj hrvatskoj stranci. Svi mi, koji smo najavili kandidaturu na unutarstranačkim izborima, nalazimo se pod suspenzijom koju još nismo zaprimili pa to i ne smatramo ozbiljnim i relevantnim. Slušajući izjave gospodina Beljaka, vidimo da on svaki dan iznosi neke nove informacije. Ne može sam sebe slijediti, tako da više nitko ne zna što je tu istina. Mi se ne smatramo suspendiranima. Smatramo da su njegovi istupi u javnosti i javni pritisci na najviše dužnosnike iz redova HSS-a potpuno neprimjerni. Tu je riječ o čistoj političkoj odmazdi jer se radi o stotinu delegata na skupštini. Mi nismo samo dužnosnici. Mi smo i delegati i kandidati na unutarstranačkim izborima, gdje nas gospodin Beljak pokušava eliminirati iz unutarstranačke utakmice, a mislim da je to svojstveno samo za Sjevernu Koreju – kazala je.

Umjesto da se ona ispriča Beljaku, Beljak bi se, tvrdi, trebao ispričati cjelokupnom članstvu HSS-a i hrvatskom narodu jer ih je sve prevario, zatajio vrlo važne detalje iz svoje prošlosti, u kampanji se koristio jezikom ulice, a ne riječima svojstvenima članovima HSS-a.

– Osim toga, vidimo da je on i svojim istupima utjecao na to da Narodna koalicija izgubi izbore, a o njegovu licemjerju bi se još moglo govoriti... Ako pogledate izbore 2015. godine, onda ćete vidjeti da je Beljak u Samoboru osigurao kandidaturu iz redova HSS-a sa samo 140 glasova, a sada je sebi osigurao više od 5000 glasova. Mislim da je svima koji znaju računati dovoljno  jasno da g. Beljak sve što radi radi isključivo zbog sebe i svoje fotelje. On je očigledno poslan u HSS da ga rastoči i da ga uništi i ja mu to kao dugogodišnja članica HSS-a neću dopustiti – napominje Petir.  

Potvrdila je da će se kandidirati za predsjednicu HSS-a, u čemu je Beljak svojim postupcima pokušava spriječiti.  

Poziv predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića HSS-u da se vrati u političku obitelj s HDZ-om, Petir tumači iskrenim i korektnim.

Nakon svega što se moglo čuti iz usta Beljaka upućeno HDZ-u i Plenkoviću, Plenković je, tvrdi, opet pokazao da se može izdići iznad postojeće situacije.

– Pokazao je određenu širinu. Moram naglasiti da je g. Plenković zamolio g. Beljaka da pričeka da dobije legitimitet unutar HDZ-a kako bi se mogao postići strateški sporazum. No gospodin Beljak to nije želio čekati. To upućuje na zaključak da je on davno prije imao dogovorene neke druge opcije, a sve zbog svoje fotelje – uvjerena je.

Tvrdi kako s Plenkovićem osobno redovito komunicira u Europskom parlamentu, gdje su HDZ-u, kad su se kolege pojavili nakon velikog uspjeha na izborima, iz Europske pučke stranke pljeskali nekoliko minuta.

– To su ljudi iz njihovih redova – objašnjava.

Nada se da će Beljak povući suspenzije koje su potpuno neutemeljene, odstupiti s mjesta predsjednika stranke i raspisati nove stranačke izbore.

Spekulacije o dvoje prebjega iz HSS-a u HDZ, Petir nije ni potvrdila ni demantirala.

– Logično je da naši zastupnici komuniciraju jer se nalaze u županijama u kojima su u koaliciji s HDZ-om. Nemoguće je ne komunicirati, a u kojem to smjeru ide, ja ne mogu reći jer nisam s time upoznata. No bilo bi važno da zastupnici iz redova HSS-a sjednu i da umjesto diktature gospodina Beljaka odaberu dobrobit HSS-a.

Pozivam ih da u onome što rade vode računa o interesu HSS-a. Ja ih sve osobno poznajem dugo godina i znam da im je HSS uvijek bio na prvom mjestu. Očekujem od njih danas da budu na razini odgovornosti i pokažu da im je na prvom mjestu HSS, a ne Krešo Beljak. 

>> Petir: Pozivam Beljaka da prizna svoju odgovornost i odstupi s mjesta predsjednika HSS-a

>> Marijana Petir mora se ispričati ako želi ostati u stranci

Komentara 73

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
13:31 19.09.2016.

Beljak je već bivši HSS-ov predsjednik koji još ne prihvaća činjenice. Pruža uzaludan otpor. Kraj ne može izbjeći, samo produžava agoniju. Što prije odstupi, prije će nastupiti zatišje i promjene koje su nužne stranci.

PO
pompa1
13:47 19.09.2016.

Trebate se ispričati zato što ste se usudili imati svoje mišljenje i još ga izreći javno, a to je velikim vođama neprihvatljivo. Dodatna isprika je potrebna zato što se borite za vrijednosti na kojima je navodno zasnovan HSS, a napredni Beljak je shvatio da su seljaci zapravo iznimno progresivna društvena skupina koja želi predsjednika ljevijeg od HNS-a.

Avatar imotska115
imotska115
13:53 19.09.2016.

Beljak je povijest HSS-a, jos mu nije stigla ta informacija iz pete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije