Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga Odbora

Linića ispituju u Saboru: Tko ga je i zašto pratio?

Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
05.06.2014.
u 09:01

Oko 14 sati Odbor bi trebao početi istraživati Linićeve navode, a jučer su kazali da će ga danas pozvati da pred njima iznese i objasni optužbe protiv policije, a vezano uz praćenje iza kojeg stoji, po njegovim riječima, premijer Milanović.

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost danas bi trebao ispitati bivšeg ministra financija Slavka Linića u vezi njegovih navoda da su ga pratili po nalogu premijera Zorana Milanovića.

Linić je jučer kazao da ga nije iznenadilo izvješće predsjednika Ive Josipovića u kojem je stajalo da ga nije pratila Sigurnosno-obavještajna služba jer "nikada nije ni rekao" da ga je ta služba obrađivala.   – Ja ipak moram odabrati koja ću imena navesti, jer ako se već ja svađam s policijom, ne trebaju ostali ljudi imati problema  – rekao je Linić te je dodao da će tražiti izvješće saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost "s obzirom na rad policije".

Oko 14 sati Odbor bi trebao početi istraživati Linićeve navode, a jučer su kazali da će ga danas pozvati da pred njima iznese i objasni optužbe protiv policije, a vezano uz praćenje iza kojeg stoji, po njegovim riječima, premijer Milanović. Linićevo obraćanje Odboru bit će zatvoreno za javnost. Članovi Odbora će u ponedjeljak krenuti u neposredni nadzor službi. – Cijeli odbor obavit će u nadzor, a zatim ćemo ići po svim tim sastavnicama sigurnosno-obavještajnog sustava koje bi mogle imati neka saznanja da se potvrde ili otklone sumnje koje su iznesene – objasnio je predsjednik Odbora Miroslav Tuđman.

>>Sve će ih ispitati: I Linića i Krešu Milanovića i Sinišu Petrovića...

>>Otkrivamo što su SDP-ovci govorili na sjednici Predsjedništva

>>Linić: Izvješće me nije iznenadilo. Nikad nisam rekao da me pratila SOA

>>Saborski Odbor kreće u nadzor MUP-a i tajnih službi. Linić prvi na razgovoru!

Komentara 12

PI
pixiee
09:33 05.06.2014.

kad će prijevremeni izbori? do kad će glavna tema biti unutarstranačka situacija sdp-a? do kad će nam država propadati, narod biti gladan? Definitivno je jedino rješenje promjena vlasti!

19
1995josip
09:43 05.06.2014.

Treba sve optužbe detaljno ispitati i Linićeve i Milanovićeve ! Neka pozdrave kumu Marinu koja im je pripremila apartmane u poznatom odmaralištu za političare kriminalce i lažove u Remetincu ! Dosta je više bilo prepucavanja SDP političara , tko jetko je više ukrao , neka USKOK i DORH odrade svoj dio posla .

Avatar mlijeko
mlijeko
09:29 05.06.2014.

Gospodin Linić nije želio dati izjavu policiji u svezi svojih navoda iznešenih na tiskovnoj. Gospin Linić kaže da nije spominjao tajne službe kada je otkriveno da ga nisu prisluškivali. Naknadna pamet Linića ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije