Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'govorim istinu'

Linić: Izvješće me nije iznenadilo. Nikad nisam rekao da me pratila SOA

Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.06.2014.
u 12:05

Slavko Linić je kazao da je on samo rekao da će "tražiti izvješće saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost s obzirom na rad policije", a to, dodaje, još nije napravio.

Ne lažem, govorim istinu, jasno je danas poručio bivši ministar financija Slavko Linić te dodao da ga nije iznenadilo izvješće koje je jučer predstavio predsjednik RH Ivo Josipović prema kojemu ga nisu nadzirale tajne službe.

–  Ne znam odakle priča da je SOA ta koja je pratila Slavka Linića. Ja to nisam nikada rekao, prema tome izvješće me nije iznenadilo. Zaista mislim da rade profesionalno svoj posao i nemam što dodati – rekao je Slavko Linić novinarima u Saboru te dodao da je on samo rekao da će "tražiti izvješće saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost s obzirom na rad policije", a to, dodaje, još nije napravio.

–  Ja ipak moram odabrati koja ću imena metnuti, jer ako se već ja svađam s policijom, ne trebaju ostali ljudi imati problema. Prema tome nemam što dodati – tvrdi Linić, a na pitanje što onda kaže na tvrdnje načelnika krimpolicije Vitomira Bijelića da policija nije pratila Linića, on je ponovio da će "podnijeti zahtjev i u njemu sve vrlo jasno naznačiti". 

–  Njihovo pravo je da govore što god hoće – poručio je Slavko Linić. Bivši ministar financija osvrnuo se i na današnju sjednicu Predsjedništva SDP-a na kojoj bi se moglo otvoriti pitanje njegova izbacivanja iz stranke.

– S obzirom na to da  moji nekadašnji prijatelji glasno govore da me treba izbaciti, očekujem da će imati dovoljno hrabrosti da tu odluku donesu. Način mog istupanja, ako je po njima sve to laž, onda ja nemam što tražiti u SDP-u. Ali ipak moraju nešto razumjeti. Nakon toliko godina u SDP-u ne lažem, govorim istinu – poručio je Linić kojeg, tvrdi, još nije zvao nitko iz DORH-a. Na pitanje kada bi ga DORH mogao zvati na razgovor, odgovorio je: –  Odakle ja znam što će tko raditi.

>>Tko je za, a tko protiv Linića? Predsjedništvo SDP-a o optužbama protiv Milanovića

>>Matić o sukobu Linić-Milanović: Mišljenje imam, ali ću ga zadržati za sebe

>>Tri SDP-ova ministra, tri različita stava o Linićevu isključenju!

>>Sve će ih ispitati: I Linića i Krešu Milanovića i Sinišu Petrovića...

>>Milanović hvali bivšeg ministra: Linić je jedan od zaslužnih za to

Komentara 36

GI
gismund
12:31 04.06.2014.

izgleda da linić još nije otvorio sve karte ;-))

DU
Deleted user
12:57 04.06.2014.

Odmah se vidjelo da je to nekakav spin. SOA je pod nadležnosti predsjednika RH, a ne premijera, pa je kao takvo, izvješće o radu SOA, potpuno promašeno.

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
13:02 04.06.2014.

Linić sad ispada da je neka žrtva, a toliko nezakonitih radnji napravio i odobrio da to nije normalno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije