Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konvencija laburista

Politika štednje ne funkcionira. Siromašni sve siromašniji, a bogati sve bogatiji

Laburisti
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
06.04.2014.
u 16:00

Laburisti će samostalno izaći na izbore, a poručuju da će od 11 eurozastupnika biti dva iz njihovih redova

- Kao suza čisti mi smo Laburisti. Savjesti čiste biraj laburiste- u glas su uzvikivali uzvanici prve konvencije Hrvatskih laburista održanoj u Gastroglobusu na Zagrebačkom velesajmu. Okupilo se 750 članova stranke koji su slijedili koreografiju voditelja konvencije mašući malo zastavicom u lijevoj ruci, a malo onom u desnoj ruci. Koreografija je očito trebala zabaviti uzvanike, a ne poslati poruku o mogućim koalicijskim partnerima jer je predsjednik stranke Dragutin Lesar nakon govora odbacio mogućnost koaliranja s HDZ-om.

- Spremni smo preuzeti odgovornost, a to znači da smo spremni i participirati u izvršnoj vlasti, ali samo s onim strankama koje će se uklopiti u naš program. Jasno smo definirali politike koje zahtijevamo od koalicijskih partnera, a za njih je potreban zaokret. Takav zaokret u HDZ-ovoj politici nije moguć- poručio je Lesar i tu zatvorio spekulacije o eventualnom približavanju desnijoj opciji.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Laburisti će samostalno izaći na izbore, a poručuju da će od 11 eurozastupnika biti dva iz njihovih redova. Zalagat će se za Europsku Uniju rada, a ne samo onu koju zastupa kapital i birokrate.

- Politika štednje ne funkcionira. Siromašni su sve siromašniji, a bogati sve bogatiji. U 18 država Europske Unije već dvije godine zaredom padaju plaće i raste nezaposlenost. Sramota je da su svi zastupnici iz Hrvatske osim Laburista digli ruke protiv amandmana koji je tražio povećanje proračuna za financiranje zapošljavanja mladih za 500 milijuna eura- poručio je na skupu Lesar pa istaknuo da Laburisti namjeravaju mijenjati politike u Hrvatskoj preko Europske Unije.

Lesar se pred članovima osvrnuo i na nadolazeće parlamentarne izbore obećavši im da će 'razbiti bipolarnost vladanja HDZ-a i SDP-a poručivši da Laburisti ne nude treći, već drugačiji put.

Podsjetio je da svako drugo zakonsko rješenje koje je oporba predložila dolazi iz redova Hrvatskih laburista koji u Saboru održavaju i svaku devetu raspravu.

- Ukidanje povlaštenih mirovina, smanjenje plaća dužnosnicima, vraćanje zdravstvenog doprinosa na 15 posto, pravno definiranje referenduma. Podizanje minimalne plaće, devizna klauzula na švicarce. Sve su to naši prijedlozi- poruka je Lesara u očekivanju rezultata europskih izbora.

>> Hrvatski laburisti, Savez za Hrvatsku i OraH predali liste za izbore za EP

Komentara 10

NV
novo vriijeme
17:11 06.04.2014.

Oni su jedni od rijetkih koji se javno i otvoreno zalažu za socijalnu sigurnu državu i bore protiv kriminalnog zakona o radu; Stanovništvo nema više na kupovinu osnovnih artikala, nitko ništa ne prodaje i naše tržište propada, uništeni su kupci i prodavači a gle čuda kao feniksi 50 novih multimilionera u zadnjih 3-4 godine. Novac iz proizvodnje se premješta u džepove par pojedinaca .Laburisti bar ukazuju na taj problem.

ĐE
đelek
19:57 06.04.2014.

Danas tko nemože isplatiti neto plaču od 4000 kuna,bolje da zatvori jer za njega rade psihiči i materjalno uništeni ljudi!!!

MI
miso
20:06 06.04.2014.

Što bi se dogodilo da nijedan građanin ne izađe na EU izbore? Zna li netko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije