Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirela Holy:

Legalizirajmo korištenje indijske konoplje u rekreativne svrhe

Mirela Holy
Matija Topolovec/Pixsell
26.11.2014.
u 23:55

- Da imam tešku bolest sigurno ne bih oklijevala da si pomognem - kazala je o korištenju kanabisa predsjednica ORaHa.

- Da imam tešku bolest sigurno ne bih oklijevala da si pomognem. Prošli tjedan uputila sam u proceduru izmjenu zakona gdje predlažem da se indijska i industrijska konoplja može koristiti u medicinske svrhe i u rekreativne svrhe kao i u Nizozemskoj - rekla je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno predsjednica ORaha Mirela Holy.

U emisiji se raspravljalo treba li se u Hrvatskoj legalizirati marihuanu u medicinske i rekreativne svrhe. - Imam simptome multiple skleroze od 16 godine, a dijagnosticirana mi je s 30 godina. Konzumiranjem ulja kanabisa povratila mi se sva motorika. Dvoslike su mi nestale. Nema više problema s vidom, a prije sam imao problem s čitanjem novinama, pogoršao mi se kontrast - kazao je Huanito Luksetić koji je nedavno izašao iz pritvora gdje je završio jer je u dvorištu sadio marihuanu da bi proizvodio ulje kanabisa koje mu je poboljšalo zdravstveno stanje.

"Kanabis izaziva ovisnost"

- Sada ne koristim ulje. Lošije mi je polako osjećam nategnuća u potkoljenicama kao da ste istegnuli mišić, počinjem otežano hodati - kazao je Luksetić koji od dolaska iz pritvora više ne koristi ulje kanabisa.

- Kanabis izaziva ovisnost. Duhan i nikotin ne čini poremećaj u ponašanju, ali ima teške zdravstvene posljedice, no u mentalnom smislu nema poremećaja. Alkohol ima teške posljedice daleko više od kanabisa. Istraženo je kako je oko šest puta veći rizik da će uz intenzivniju konzumaciju kanabisa osoba imati psihotično ponašanje, odnosno neku tip sličan shizofreniji - kazao je predsjednik Stručnog savjeta Ureda za droge Vlade RH profesor Slavko Sakoman te dodao kako "treba voditi računa da to ne bude dostupno maloljetnicima i mladima".

>>Holy: Nije točno da u UN-u brane legalizaciju indijske konoplje

>>Industrijska je konoplja lijek za nezaposlenost

>>Brojni hrvatski liječnici su za legalizaciju kanabisa

Komentara 79

CH
chemica
00:41 27.11.2014.

Sve je ona lijepo elaborirala, ali to s "rekreativnim drogiranjem" joj zbilja nije trebalo. Svakim svojim istupom potvrđuje da ne vlada materijom. Uspoređivati marihuanu u obliku ulja kao lijek koji spašava živote s obijesnim "duvanjem" koje je štetno po zdravlje jer izaziva hrpu psihičkih poremećaja pa čak i šizofreniju...Kako to ikome može biti isto? Lijek i otrov? Samo Mireli Holi i tim njezinim koji se drogiraju pa im je trava pojela mozak. Kao i uvijek, napravila je više štete nego koristi. Svi se slažu da marihuanu treba legalizirati kao lijek, a onda ona uleti s provalom da joj se i kokoši smiju. Priča se o ljudskom zdravlju, a ona bi da se tupava dica malo drogiraju, jer ne znaju gdje su šuplja pa će obnevidjela od marihuanskih para, još i njoj dati glas na izborima. Naštrebala i opet par rečenica, pa onda pras. Razumije koliko je crnog pod noktom. Kao i svaki drugi političar.

Avatar Maryo
Maryo
00:10 27.11.2014.

Ma koja Nizozemska, Nizozemska je kupleraj drzava. Šta hoćeš osim legalizacije marihuane u rekreativne svrhe, legalizirat prostituciju, istospolne brakove i posvajanje djece od istih pa i incest? Ako ćemo je legalizirat, to mora bit pod STROGO RADIKALNOM kontrolom i ništata više od toga. Ko će ti dati glas? Ja sigurno neću.

Avatar tetina
tetina
02:18 27.11.2014.

Svaka čast prof.dr.Slavko Sakoman koji je večeras u emisiji Otvoreno, bio jasan! . bdw ne simpatiziram ga baš , ali je večeras sa svojim izlaganjima pokazao da se sa problemom legalizacije treba baviti struka a ne neka tamo propala političarkačarka holy ....ova karneval holy je potvrdila što sam već mislila o njoj....I dalje stojim da se po pitanju tematike ili problematike tj. "legalizacije marihuane u medicinske svrhe" treba baviti struka koja iza sebe ima iskustvo i rad a ne neka kvazi političarka kao što je karneval Holy... Na žalost koja koristi jeftine populističke fore pred izbore kako bi dobila koji glas više ..... Bilo koja tema da je na Htv -u , tko je gost ?! Karneval Holy! Pa sada ispada da je ona "sveznalica" neka super pametna žena?! S čim je to ona pokazala da ima iskustvo ili znanje iz sebe?! Pokazala je da o svemu zna samo onoliko što pročita na internetu bez činjenica .... Nigdje se nije realizirao ni kao žena ni kao političarka a najmanje kao struka jer joj je struka "političariti" Koji su rezultati iza nje!? Od kud' nje uopće u ovoj priči!? Neka ona političari koliko hoće ali neka se struci ne miješa u posao .. dr. Sakoman može ii ima puno pravo pričati o problematici ovisnosti "legalizacija ili ne legalizaciji marihuane u medicinske svrhe" jer je iza sebe ima iskustvo i znanje .... Njegovo mišljenje se treba saslušati!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije