Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od pet sorti grožđa

Kutjevački vinar počastio HDZ-ovce pobjedničkim vinom

vino
Foto: Vedran Balen
14.05.2015.
u 11:17

Napravio ga je, kaže, posebno za pobjedu HDZ-a i to od pet izvornih sorti – graševine, rajnskog rizlinga, sivog pinota, sauvignona i mirisnog traminca, iz pet izbornih godina

Na sastanku HDZ-a u vinariji u Venju kod kod Kutjeva, na kojemu je oformljen izborni stožer stranke te izabrani ključni ljudi za utrku na parlamentarnim izborima, poznati i nagrađivani vinar Ivan Enjingi svoje je goste počastio posebnim pobjedničkim vinom.

Napravio ga je, kaže, posebno za pobjedu HDZ-a i to od pet izvornih sorti – graševine, rajnskog rizlinga, sivog pinota, sauvignona i mirisnog traminca, iz pet izbornih godina. Riječ je o polusuhom bijelom vinu sa 15 posto alkohola iz berbe 2006. godine, nazvanom Venj po lokalitetu na kojem je uzgojeno grožđe.

– Pobjedničko vino još nije u prometu, a posebno je jer mu treba dugo vremena da sazre. Dvije godine čuvano je u hrastovim bačvama i kao takvo stavljeno u veliku posudu da se sjedini. Idealno je uz posebna jela poput bijele ribe ili bijelog mesa – rekao je Enjingi, koji je tradiciju proizvodnje grožđa i vina naslijedio od svojih djedova. Svi gosti koji su kušali Enjingijevo vino bili su oduševljeni, a ništa manje nisu uživali ni u raznim gastronomskim specijalitetima iz ekološke proizvodnje te živopisnom ambijentu kutjevačkog vinogorja na obroncima Krndije. Tomislav Karamarko najavio je kako će upravo tim vinom nazdraviti u znak pobjede na izborima, na što ga je oprezni kutjevački vinar upozorio kako najprije trebaju pobijediti.

>> Maras: Kada vidim alternativu Vladi, uplašim se za Hrvatsku

Komentara 10

Avatar johny21
johny21
12:25 14.05.2015.

Ne sumnjam u pobjedu HDZ-a!

UI
Uvijek_iskreno
12:02 14.05.2015.

Pobjedničko vino za pobjedničku stranku!

EL
Ela25
17:43 14.05.2015.

Pobjeda HDZ-a uopće nije upitna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije