Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija na milanovića

Kujundžić: Zašto najgori premijer u EU ne vidi gladnu hrvatsku djecu?

Milan Kujundžić
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
12.11.2014.
u 15:39

Premijer je dao još jednu skandaloznu izjavu, nadmašivši još jednom samog sebe. Na pitanje o gladnoj hrvatskoj djeci, zastupniku je odgovorio da je to populizam, napominje Milan Kujundžić

Predsjednik Vlade Zoran Milanović danas je na aktualnom satu u Saboru izjavio da ljudi u Hrvatskoj ne gladuju, ali jedu lošu hranu, što je kritizirao predsjednički kandidat Hrvatske zore Milan Kujundžić.

Skandalozna izjava

– Premijer je dao još jednu skandaloznu izjavu, nadmašivši još jednom samog sebe. Na pitanje o gladnoj hrvatskoj djeci, zastupniku je odgovorio da je to populizam, da u Hrvatskoj nema gladnih, da nije problem u praznim želucima, već da je  problem u lošim navikama i nekvalitetnoj hrani koju jedemo – komentirao je Kujundžić te naveo kako premijer ne shvaća ''da obitelji s djecom koje žive od minimalca jednog roditelja (ako i to) nemaju izbora ako žele preživjeti do kraja mjeseca''.

– Ne samo da moraju jesti nekvalitetnu hranu, već veći dio dana moraju biti i gladni. To ne znači da umiru od gladi, ali znači da su djeca u brojnim obiteljima pothranjena i željna svega što se u obiteljima koje imaju redovna primanja doživljava kao samo po sebi razumljivo – ističe Kujundžić koji smatra da Milanović ''očito živi u svojem virtualnom svijetu i ne vidi patnje sve većeg dijela hrvatskog naroda oko sebe''.

Socijalna nepravda

– Predsjednik hrvatske vlade, po rezultatima uvjerljivo najgori premijer u EU, onaj koji je odgovoran zato što gospodarstvo ne funkcionira, on za glad krivi – obilje i loš odgoj?!? – upitao je predsjednički kandidat.

Kujundžić pretpostavlja da će njegov protukandidat i aktualni predsjednik Ivo Josipović sada vjerojatno reći ''kako predsjednik RH tu ništa ne može i da je to izvan njegovih ovlasti''.

– No, svaki predsjednički kandidat mora u svojem programu nuditi rješenja kojima se iskorjenjuje takva socijalna nepravda. Onaj koji na to žmiri, koji ne samo da ne zna, neće i ne može, već to i ne pokušava – taj nije zaslužio biti hrvatski predsjednik. Ja kao predsjednički kandidat u svojem programu za socijalnu politiku i demografsku obnovu zahtijevam socijalnu sigurnost svakog djeteta od rođenja do završetka školovanja, a predsjednik RH, onaj koji odlučno traži cjelovitu reformu i uspostavu nove Hrvatske, u rukama ima sva sredstva da taj dio programa doista i ostvari: U uređenoj Hrvatskoj neće biti gladne djece – istaknuo je Kujundžić.

>>Kujundžić: Ivo Josipović je pametan čovjek, ali je rob partije

>>Ruža Tomašić, Željka Markić, Milan Kujundžić: za razaranje doma - spremni!

Komentara 36

Avatar tituš
tituš
15:46 12.11.2014.

Ma nije gosp. Kujundžiću, on je samo razradio tezu svoje supruge, kako crni kruh treba rezati i može ga se rezati na tanje, pa postane jeftiniji..

TP
Tihomir Prdež
16:05 12.11.2014.

I ja se svaki put šokiram kad Zoki zine, posebno kada zanemaruje slučajeve gdje je potrebno pokazati empatiju prema djeci, nezaposlenima, starima, bolesnima. Ali onda shvatim da je to Z.M. (propali diplomat i slučajni premijer) kojem su lončići davno otišli svaki na svoju stranu, a ni poklopci dugo tamo ne žive. I ne samo Zoki, većina ministara su toliko nerealni da je to žalosno.

Avatar crusado
crusado
15:52 12.11.2014.

Za ovu vladu glad je samo optička varka trbuha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije