Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Razmjeri epidemije'

Kajin o drogi: Treba provjetriti policiju i počistiti kapetanije

Damir Kajin
Patrik Macek/PIXSELL
26.03.2014.
u 12:29

Stručnjak za ovisnosti Slavko Sakoman prepoznao je problem u kadroviranju lokalne samouprave u policiji, kazao je Kajin

Damir Kajin danas je u Hrvatskom saboru zamolio vlast da pomogne riješiti problem s drogom koji muči Istru. Ustvrdio je da "treba doslovce provjetriti policiju, počistiti kapetanije i poslati ljude da idu na ulice i pred škole i tamo se bore protiv droge".

 - Vlasti su se ipak malo trgle, no nedovoljno. Ovo što se dešava dole kod nas naprosto poprima razmjere epidemije, gubimo generacije, izgubit ćemo svoj DNK. Istra se ne prepoznaje samo po Areni ili Eufrazijani ili Sv. Fumi, Raklju ili Humu, ona se prije svega prepoznaje po svojim ljudima koji su inficirani, a u u Istri ih ima na vagone – poručio je Kajin te podsjetio da jedna udruga godišnje prikupi preko 250 kilograma "narko šprica".

Stručnjak za ovisnosti Slavko Sakoman prepoznao je problem u kadroviranju lokalne samouprave u policiji, kazao je Kajin te primjetio da su "imena ljudi koji su radili u pulskoj lučkoj kapetaniji isplivala na suđenju narkobosu Darku Šariću u Beogradu".

- Policija je dilala na kopnu, a oni na moru. Radi se o službenim osobama, kojima je sve bilo otvoreno – kritizira Kajin kojeg zanima tko će odgovarati za zapošljavanje tih osoba u institucijama koje su dužne biriti se protiv šverca droge.

- Droga nam se prodaje na akcijama, kupiš gram, dobiješ dva. Narkomanskih festivala smo prepuni, svi putevi vode u Istru. Gradski čelnici Grada Pule neće doći na 60-godišnjicu filmskog festivala najstarijeg takve vrste poslije Venecije, ali će redovito posjećivati te narkofestivale. Nedavno je pao cijeli Odjel za borbu protiv ovisnosti u Policijskoj upravi Istarskoj. Svaka čast ovdje USKOK-u, no imamo još problema u sustavu. Još jedanput ću reći, ako se nešto ne promijeni izgubit ćemo taj DNK, izgubit ćemo cijelu jednu generaciju – zavapio je Kajin.

>> 'Izvlačenje novca u Istri puno suptilnije od onog u Fimi mediji'

Ključne riječi

Komentara 1

ME
merlina0001
13:42 26.03.2014.

G.Kajin kaže:svi narkomanski festivali vode u Istru, da da, ali u Istri ne pjeva domoljub i dragovoljac domovinskog rata M.P.Thompson, jer mu se ne dozvoljava, zašto? ma upravo zato, jer se na tim koncertima mlade uči kako biti domoljub, kako je obitelj i vjera i opčenito ljubav ljudski temelj.Dakle, ako se mlade uči osnovnim ljudskim vrijednostima, onda u njihovim životima nema ni droge.Droga je također i specijalni rat, koji se vodi protiv čovjeka, života, Naroda, Država, pojedinih dijelova neke države. Toga je u Hrvatskoj bilo uvijek, posebno pred Domovinski rat i tijekom rata.Vlasti bi ovoih činjenica trebale biti svjesnije sa velikom odgovornošću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije