Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'udri po predsjedniku'

Josipović o programu Grabar Kitarović: 'Ne može, ne zna i neće'

Ivo Josipović
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/4
11.11.2014.
u 17:56

Ono što je Kolinda Grabar Kitarović danas ispričala podrazumijeva zapravo ukidanje Sabora, Vlade i lokalne samouprave, rekao je predsjednik

– Ne može, ne zna i neće – kratko je opisao predstavljeni program HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu RH aktualni predsjednik Ivo Josipović u Belom Manastiru gdje je poslijepodne stigao na svečanu sjednicu Gradskoga vijeća u povodu dana grada. Objašnjavajući u nastavku svoj komentar, rekao je kako "ne može, jer ono što je Kolinda Grabar Kitarović danas ispričala podrazumijeva zapravo ukidanje Sabora, Vlade i lokalne samouprave".

– Dakle, sasvim sigurno neće napraviti ništa od toga. Drugo, ne zna, jer oni koji znaju otišli su iz HDZ-a. Inače, kada govorimo o tome kako je gospođa došla do toga programa, pisali su ga neki stručnjaci iz Mostara i usvojila ga je stranka – rekao je Josipović zapitkujući se "kakav je to neovisan predsjednik ili predsjednica kojemu jedna stranka daje program". Predstavljeni program, nastavio je, potpuno je nerealan s obzirom na ambicije i određena je, kako ga je nazvao, vrsta fantazije.

– Zapravo glavna mu je crta "udri po predsjedniku" – smatra on. Na novinarski upit o povećanju predsjedničkih ovlasti, odgovorio je kako njegov projekt ustavnih promjena ne predstavlja povećanje ovlasti, nego određenu profilaciju što, dodao je, sasvim sigurno nije mijenjanje parlamentarnog sustava.

– No, ona govori o nekim stvarima s kojima nije upoznata – poručio je Josipović iz Beloga Manastira koji Hrvatsku vidi kao visoko decentraliziranu zemlju s pet do osam regija, a svaka od njih mora dobiti puno više posla, ovlasti, ali i novca. Dodao je, također, kako Baranja koja graniči s Mađarskom i Srbijom ima veliku ulogu u stvaranju prijateljstva među državama jer je izgradnja dobrih i prijateljskih odnosa sa susjedima jamac sigurnosti i dobre suradnje.

>> Josipović: Bilo bi zgodno da Brkić na sudu pokaže što je tu nezakonito

>> Kujundžić: Ivo Josipović je pametan čovjek, ali je rob partije

Komentara 390

UI
Uvijek_iskreno
18:13 11.11.2014.

Tvoja kukuriku koalicija je ta koja ne moze, ne zna i nece nist radit!!

Avatar Žune
Žune
18:11 11.11.2014.

Čini mi se da i njemu neki stručnjaci pišu govore, vjerojatno i ovaj komentar koji je dao.

AN
ancica99
18:12 11.11.2014.

o čemu on priča! Izgubljen je skroz jer zna da da nema šanse! Kolinda može, zna i hoće! Kolinda je naša nova predsjednica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije