Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ NIJE STIGAO

Josipović o novcu za žrtve poplava: Riječ je o nedopustivoj situaciji

Ivo Josipović
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
25.06.2014.
u 22:23

Europa treba energetsku neovisnost i Hrvatska ima neponovljivu priliku da se afirmira upravo kao energetska vrata Europe, rekao je predsjednik

Predsjednik Ivo Josipović osudio je činjenicu što novac prikupljen za žrtve poplava još uvijek nije došao do tih ljudi.

- Riječ je o nedopustivoj situaciji. Sve više informacija pristiže o tome da sredstva nisu korištena, da su blokirana na ovaj ili ovaj način... Mislim da je to nedopustivo. Sutra, kada bude prvi radni dan, i sam Crveni križ i nadležna ministarstva moraju pod hitno provjeriti o čemu se radi jer ljudima zaista ta pomoć treba - rekao je Josipović u intervjuu za RTL.

Komentirajući presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Ina-MOL rekao je da bi bilo pravno moguće poništiti ugovor dvije kompanije, no misli da bi bilo puno bolje da se pregovorima s partnerima iz MOL-a nađe zajednički dogovor te da se Ina stavi na čvrste noge. Tim prije, dodao je, što se Hrvatskoj otvara jedna nova mogućnost.

- Europa treba energetsku neovisnost i Hrvatska ima neponovljivu priliku da se afirmira upravo kao energetska vrata Europe. Drugi izazov su novi izvori nafte i plina koji, izgleda, postoje u Hrvatskoj i koji u srednjoročnom razdoblju zajedno s ovom činjenicom mogu Hrvatskoj promijeniti budućnost na bolje. Mislim da ovog trenutka nema važnije stvari za Vladu - rekao je Josipović.

Na pitanje boji li se kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima rekao je da poštuje svakog kandidata.

- Gospođa Grabar Kitarović je ozbiljna kandidatkinja. Mislim da će biti zanimljiva kampanja i nadam se pobjedi - rekao je Josipović. Siguran je da će imati podršku ne samo SDP-a već i nekoliko drugih stranaka centra, lijevog, pa i blago desnog centra.

Josipović je čestitao Dan državnosti, a na pitanje zašto građani na taj državni praznik ne ističu nacionalna obilježja rekao je kako izgleda da naši građani nemaju taj običaj te da diskretnije slave.

- Ali to ne znači da mi manje volimo svoju domovinu - rekao je Josipović.

Komentara 45

DU
Deleted user
22:32 25.06.2014.

Lupa gluposti da se sve prasi. Cisti populizam. A nazalost to jos uvijek mnogi puse...

TO
tovaravot
22:36 25.06.2014.

i kaj će kuhana noga u vezi toga napraviti? ništa.. samo melje o pravednosti a po tom pitanju niš ne dela..

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
22:34 25.06.2014.

"Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim.Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova.Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima ćete ih njihovim prepoznati." Lk 6,15-20

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije