Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak na Pantovčaku

Leko komentirao izjavu predsjednice o Milanoviću: 'To smatram nekorektnim'

Josip Leko
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
13.04.2015.
u 17:25

- Predsjednica nije naznačila ciljeve tog sastanka - kazao je Josip Leko.

- Pozivanje predsjednika stranaka je jedna politička gesta - rekao je u emisiji Hrvatskog radija S Markova trga predsjednik Sabora, SDP-ovac Josip Leko, o konzultacijama na koje je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala predsjednike parlamentarnih stranaka.  

No, Leko upozorava da predsjednica "nije poručila građanima zašto se treba sastati". - Predsjednica nije naznačila ciljeve tog sastanka. Tako da predsjednici stranaka mogu ići i piti kavu, ali to nije forma koja je predviđena niti Ustavom, a nažalost, ni politički nije deklarirana kao neki cilj - kazao je Leko i dodao kako bi, da je na čelu stranke, tražio od predsjednice da kaže koji je cilj razgovora i što se želi postići.

"To smatram nekorektnim"

Komentirao je i današnju izjavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je kazala da "treba dopustiti premijeru da donese odluku" hoće li doći na sastanak "i pokaže koliko mu je stalo do Hrvatske". "Dajte mu šansu da dođe i da se urazumi", kazala je još predsjednica. - To smatram nekorektnim, ako želi graditi odnose. Čini mi se da je ishitrena takva ocjena i volio bih da je inzistirala na ciljevima koje želi postići u koordinaciji s političkim strankama. To što nije joj je minus - rekao je Leko koji smatra da nitko osim Zorana Milanovića ne bi trebao ići na Pantovčak.

- Ako ide, ide predsjednik stranke. On predstavlja i zastupa stranku i odgovoran je za kreiranje politika. On je osoba koja ima legitimitet da s drugima razgovara i pregovara, a onda to prenosi i traži mišljenje u stranci - zaključio je Leko.

>>'Dopustite premijeru da donese odluku i pokaže koliko mu je stalo do Hrvatske'

>>Milanović bojkotira: Odgovaram SDP-u, a ne predsjednici

>>Premijer Milanović odbio je poziv Kolinde Grabar-Kitarović

Komentara 135

OX
oxymoron
17:55 13.04.2015.

E moj druze Leko, nije ni tebi lako. Moras braniti to svoje deriste, kao loseg djaka koji markira iz skole, a ti pises ispricnice i opravdavas izostanke, a sve u korist i svoje stete.

TV
tv5378
18:01 13.04.2015.

...ako Leko ovdje nastupa kao clan SDP-a,onda to razumijem,ako nastupa kao privatna osoba,onda se to moze nazvati prisranoscu,a ako nastpa kao Predsjednik Sabora onda je to licemjerje.

LA
laptop
17:50 13.04.2015.

A sta sad leko popuje pa svima je jasno da nema bahatijeg i neozbiljnijeg covjeka od druga milanovica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije