Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Valentić

'Ne slažem se sa svojim partnerom koji je pokrenuo stečaj nad Konzumom. Podržavam Agrokor i obitelj'

vjenčanje ivana valentića
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/20
06.04.2017.
u 13:02

Podržavam Agrokor i obitelj u naporima da se situacija stabilizira i zbog navedenog postupka razmišljam o izlasku iz partnerstva u Ovumu, rekao je Ivan Valentić.

Dan 18. travnja 2009. bio je jedan od najsretnijih u životu Ivana Valentića, sina bivšeg premijera Nikice Valentića. Toga dana pred oltar je odveo svoju dugogodišnju djevojku Iris, a kum mu je bio vjerni prijatelj Ivan Todorić, sin poduzetnika Ivice Todorića. Okupilo se na vjenčanju mnogo poznatih osoba i pripadnika tzv. zlatne mladeži. Sve se činilo idiličnim. Todorić i Valentić mlađi bili su nerazdvojni, a njihovi očevi uspješno su plovili poduzetničkim vodama. Sve donedavno kada su počeli financijski problemi. Kako za jednoga – tako i za drugoga.

Najprije je jedna od tvrtki Nikice Valentića 2016. godine zapala u probleme. Nad tvrtkom Črnomerec centar, jednom od tvrtki Niva inženjeringa bivšeg premijera, bio je pokrenut stečajni postupak, a da ljubav s Todorićem više ne cvjeta, bilo je jasno kada je otkriveno da je upravo Ivica Todorić, na temelju ugovora o prodaji potraživanja i ugovora o kratkoročnom kreditu od Črnomerec centra, potraživao čak 36,8 milijuna kuna.

Nekoliko mjeseci kasnije, točnije, u ožujku 2017. i Ivica Todorić zapao je u velike financijske probleme. Njegov Agrokor danima je u fokusu medija. A onda je 31.3 tvrtka Ovum iz Zagreba podnijela Trgovačkom sudu u Zagrebu prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad Konzumom zbog duga od 9,5 milijuna kuna. Zanimljivo je da se u službenom registru kao suvlasnik tvrtke navodi sin Nikice Valentića, Ivan Valentić.

Ivan Valentić za Večernji list izjavio je da se ne slaže sa svojim partnerom te je objasnio:

– Ni ja ni moja firma koja je dobavljač Ovuma nemamo potraživanja prema Ovumu ili Konzumu. Perfa bio (moj partner u Ovumu) ima potraživanje i na temelju njega je tvrtka poduzela radnje s kojima se ja kao partner ne slažem, niti imam ikakve koristi u tome. Podržavam Agrokor i obitelj u naporima da se situacija stabilizira i zbog navedenog postupka razmišljam o izlasku iz partnerstva u Ovumu.

>>Tvrtka Nikice Valentića u problemima, Todorić potražuje 36,8 milijuna kuna

>>Valentić: Todoriću sam ponudio da mu dug vratim suvlasništvom

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Komentara 58

Avatar Dr Evil
Dr Evil
11:57 06.04.2017.

"Nekoliko mjeseci kasnije, točnije, u ožujku 2017. i Ivica Todorić zapao je u velike financijske probleme"... -Nije zapao u probleme, čovjek je jednostavno bankrotirao i propao!

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
11:52 06.04.2017.

Kume izgore ti kesa sad bi im maja zapjevala vadi kume keš

DU
Deleted user
11:36 06.04.2017.

Uf, ima li iko kumin broj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije