Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudbonosno da

I u Splitu održano prvo gej vjenčanje, za idući tjedan najavljeno još jedno

Životno partnerstvo
Foto: Thinkstock
19.09.2014.
u 12:24

Nisu se nama javili, niti smo znali da će i u Splitu biti sklopljen prvi istospolni brak. Baš smo ugodno iznenađeni! – rekla nam je Tonka Burić

Prvo gay vjenčanje sklopljeno je u Matičnom uredu u Splitu. Životno su partnerstvo sklopila dvojica muškaraca u srednjoj životnoj dobi, a sudbonosnom "da“ i prvom bračnom poljupcu bio je nazočan samo uzak krug njima bliskih ljudi.

- Nisu se nama javili, niti smo znali da će i u Splitu biti sklopljen prvi istospolni brak. Baš smo ugodno iznenađeni! – rekla nam je Tonka Burić, koordinatorica LGBT Udruge Rišpet, koja je ove godine organizirala splitski Gay Pride. Kaže da među članovima udruge nema još najava sklapanja brakova.

- Uglavnom se svi još samo šale na taj račun, još ne pripremamo ni jedno vjenčanje – otkrila nam je  Burić.

No, u splitskom matičnom uredu spremaju se za sklapanje još jednog istospolnog životnog partnerstva. Najavljeno je već za slijedeći tjedan.

>> 'Ovo vjenčanje dokaz je da je zakon trebao'

>> Dvojica muškaraca prvi su gej par koji će se vjenčati u Hrvatskoj!

Komentara 13

DU
Deleted user
12:49 19.09.2014.

Ne razumijem čime je neplodna gay zajednica zaslužila financiranje našim poreznim novcem? Neka mi netko objasni. I kad će majke koje imaju više od 4 djece dobiti status njegovateljice ili nešto kao u Italiji. Zašto to ne potičemo nego ovo?

MA
majanic
13:15 19.09.2014.

To nije nikakvo vjenčanje, nego sklapanje životnog partnerstva. Jadna propaganda večernjeg.

Avatar deran9
deran9
12:55 19.09.2014.

ko je reka da split nije europski gradd...nema svita do splita nana nana na

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije