Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kako možete pomoći

Popis osnovnih artikala koji se prikupljaju za pomoć izbjeglicama

izbjeglice, bregana
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
20.09.2015.
u 17:27

Cilj ovog projekta je da osigura u kratkom vremenu zajedno s građanima i kompanijama prikupljanje točno onih potrepština koje su u tom trenutku najnužnije

Kako bi u svakoj kriznoj situaciji čim prije mogao reagirati prikupljanjem i podjelom najnužnijih namirnica potrebitima, Hrvatski Crveni križ je pripremio projekt Dar za pravu stvar. Cilj ovog projekta je da osigura u kratkom vremenu zajedno s građanima i kompanijama prikupljanje točno onih potrepština koje su u tom trenutku najnužnije, a koje su to, najčešće ovise o vrsti same krizne situacije. 

Izbjeglička kriza u kojoj smo se našli upravo je moment u kojem je potrebno promptno reagirati s preciznim stvarima koje se upućuju prema velikom broju ljudi u vrlo kratkom vremenu. Naši su građani do sada uvijek bili spremni pomoći, jednako tako za pomoć su se uvijek javljale i korporacije, no iskustvo dosadašnjih humanitarnih akcija pokazalo je koliko je u takvim trenucima potrebna strukturirana organizacija. 

Stoga je Hrvatski Crveni križ i pokrenuo projekt Dar za pravu stvar, a kojem se Konzum partnerski priključio. Hrvatski Crveni križ prema informacijama s terena i prema svojim raspoloživim zalihama definira popis artikala koji su u pojedinoj kriznoj situaciji najpotrebniji, prije svega kako bi se olakšao rad volontera i ubrzao dobivanje donacije onima koji ih čekaju i trebaju. 

Konzum koji se do sada među prvima javljao HCK -u i sudjelovao u svim njegovim akcijama, stavio se i ovog puta na raspolaganje i osim u robi ponudio svoju kontinuiranu logističku podršku. Tako je u ovoj konkretnoj akciji u svim zagrebačkim i osječkim Super Konzumima organizirano mjesto za prikupljanje namirnica, definiranih popisom HCK. Prikupljene donacije Konzum prevozi do skladišnih centara HCK i potrebni su artikli već korak do onih kojima je pomoć stvarno potrebna.

 Popis artikala koji se prikupljaju:

    Tost/dvopek
    Sir u listićima
    Riblje konzerve
    Pileće paštete
    Datulje/grožđice
    Dječja hrana – kašice u staklenkama i formule za miješanje s vodom
    Suhi keksi – mini pakiranje
    Mini sapun 
    Maramice za dezinfekciju bez alkohola
    Gel za dezinfekciju bez alkohola
    Dječje pelene u različitim veličinama
    Higijenski ulošci

>>Crveni križ: Darujte sir, suhe kekse, dječju hranu, konzerve

>>UNICEF i Crveni križ pozivaju da donacijama pomognete izbjeglicama

Komentara 19

Avatar juricamesko
juricamesko
17:41 20.09.2015.

zašto prikupljati pomoć kada upravo u članku do vaš novinar Marko Špoljar i navodno vlada RH tvrde kako je plan B uspio jer je naša sposobna vlada natjerala Mađarsku da otvori granični prijelaz prema srbiji za kamionski promet.hvala vladi jerr u Hrvatskoj nema više izbjeglica.

OS
osica
17:57 20.09.2015.

zar su se robne ispraznile ?

BE
berija
17:31 20.09.2015.

Ne vidim kulen, pršut, svinjski vrat. Jedino to imam. A zašto se išta prikuplja kad ih Vlada odvozi odmah prema Mađarskoj? Kako imaju srca te nesretne ljude slati nacistima? Oni hoće u Njemačku? Budimo ljudi, ukrcajmo ih u avione i prevezimo na krajnje odredište da se ne pate po granicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije