Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbjeglička kriza

UNICEF i Crveni križ pozivaju da donacijama pomognete izbjeglicama

izbjeglice
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
18.09.2015.
u 12:50

Zbog sve većeg broja djece koja pristižu u Hrvatsku i trebaju pomoć i zaštitu UNICEF je pozvao građane Hrvatske da pomognu izbjegloj djeci u Hrvatskoj

Zbog sve većeg broja djece koja pristižu u Hrvatsku i trebaju pomoć i zaštitu UNICEF je pozvao građane Hrvatske da pomognu izbjegloj djeci u Hrvatskoj.

Donirati se može na broj računa HR9223600001501092532, poziv na broj: 15699-01 ili putem interneta http://www.unicef.hr/donirajte.

Poziv za pomoć izbjeglicama uputio je i Hrvatski Crveni križ.

Novčane uplate mogu se izvršiti na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, broj: IBAN HR6923400091511555516; poziv na broj: 14; za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X;  internetskim donacijama na www.hck.hr te donacijama putem poziva na telefonski broj 060 9011 (cijena poziva 6 kuna i 25 lipa, PDV je uključen).

Materijalne donacije građani mogu donijeti u njima najbliže društvo Hrvatskog Crvenog križa. U Gradu Zagrebu donacije se mogu donijeti u Sabirni centar Siget 18A, Super Andrija - radnim danom od 8 do 20 sati; subotom i nedjeljom od 8 do 16 sati.

Tvrtke koje žele donirati proizvode/artikle (navedene u nastavku), pozivamo da se jave na e-mail: redcross@hck.hr ili prikupljanje-sredstava@hck.hr

– Popis artikala koje prikupljamo: tost/dvopek, sir u listićima, riblje konzerve, pileće paštete, datulje/grožđice, dječja hrana – kašice u staklenkama i formule za miješanje s vodom, suhi keksi – mini pakiranje, mini sapun, maramice za dezinfekciju bez alkohola, gel za dezinfekciju bez alkohola, dječje pelene u različitim veličinama i higijenski ulošci – priopćeno je iz HCK-a.

>> Unatoč zatvorenoj granici izbjeglice i dalje ulaze u Hrvatsku preko polja. Beli Manastir preplavljen!

Komentara 17

CR
CROLINDA
09:41 18.09.2015.

naša debilna vlast koja ne zna imati državu i državnu granicu zaslužuje dobar šamar plesku od svog naroda kao i Angela Merkel od cijele Europe - nije niko humanist nego ti svi su ljudi nehumani i slijepi od straha osimsim tebe ma daj ženo priznaj grdnu pogrešku i nazovi ovo pravim imenom

DU
Deleted user
10:50 18.09.2015.

A moze li i izbjeglim Hrvatima koji rintaju po cijele dane da im familija prezivi?

IZ
ivica.zeravica
11:09 18.09.2015.

Nikako pomagati, to im je samo nova stimulacija da dolaze. Treba im dati do znanja da nisu dobro dosli. Svaki boravak u Hrvatskoj, treba im napraviti sto neugodnijim da ne idu u Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije