Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povećan rizik

Hrvatska povlači svoje vojnike iz Liberije zbog straha od ebole

hrvatska vojska
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
12.09.2014.
u 16:17

Dvojica vojnika trebala su u Liberiji ostati do studenog 2014., no zbog epidemije ebole odlučeno je da ih se povuče

Zbog izbijanja epidemije ebole u Africi, dvojici pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske raspoređenih u operaciji potpore miru Ujedinjenih naroda u Liberiji mandat će završiti nešto ranije od planiranog, priopćeno je iz MORH-a.

Iako je njihov boravak trebao trajati godinu dana, do studenog 2014., zbog povećanog rizika oboljenja od ebole donijeta je odluka da se njihov boravak skrati.

Jedan od pripadnika OSRH koji je u kolovozu 2014. došao na godišnji odmor u Republiku Hrvatsku više se neće vraćati u područje operacije, dok će se drugi pripadnik OSRH iz Liberije vratiti do 1. listopada 2014., odnosno nešto prije isteka samog mandata.

>>WHO: Tisuće novih slučajeva ebole očekuju se u Liberiji u sljedeća tri tjedna

>>Ženu zadržali u bolnici: Je li ona prvi zaraženi pacijent ebolom u Italiji?

Komentara 4

LA
Lavica7
21:57 12.09.2014.

Mi smo katolici I mi ne bi smjeli sudjelovati u Niven sto se protivi Bozjem ucenju. Ratovi I gomilanje bogatstva su protiv Bozje volje.

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
18:46 12.09.2014.

Brzopotezna odluka. Po svemu se cini kako epidemija jenjava, pa eto, sad povlacimo ...

MX
Mister X
21:33 12.09.2014.

Gdje nas svuda ima blago njima !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije