Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najviše glasova

HRT-ovci bi za ravnatelja programa Zvonka Varošanca

HRT
Foto: Robert Anic/PIXSELL
10.07.2014.
u 11:54

Kako neslužbeno doznajemo, rezultati jučerašnjeg izjašnjavanja kreativnog osoblja HRT-a (koje ima savjetodavan, a ne obvezujući karakter i trajalo je od 8 do 18 sati) pokazuju da je Varošanec osvojio 53,8 posto glasova (ili 71 glas)

Zvonko Varošanec, šef HRT-ove Službe za kontrolu kvalitete programa i dugogodišnji televizijski urednik i novinar, dobio je jučer najviše glasova svojih kolega za novog ravnatelja programa HRT-a.

Kako neslužbeno doznajemo, rezultati jučerašnjeg izjašnjavanja kreativnog osoblja HRT-a (koje ima savjetodavan, a ne obvezujući karakter i trajalo je od 8 do 18 sati) pokazuju da je Varošanec osvojio 53,8 posto glasova (ili 71 glas), nezavisni producent Saša Runjić 17,4 posto (ili 23 glasa), bivši HTV-ov novinar, a sada osobni savjetnik za medije predsjednika Sabora, Ilija Jandrić 15,9 posto (ili 21 glas), dok je za "niti jednog kandidata" glasovalo 22,7 posto (ili 30 zaposlenika). Naime, moglo se glasovati za jednog, više ili za niti jednog kandidata.

Iz navedenih podataka vidi se da zaposlenici HRT-a na čelnoj programskoj funkciji žele kolegu iz kuće. No, ono što se također odmah vidi iz navedenih podataka jest i činjenica da je jako malo zaposlenika izašlo na izjašnjavanje. Jer gotovo cjelodnevnom izjašnjavanju odazvalo se samo 10,6 posto (ili 132 radnika) onih koji se ubrajaju u kreativno osoblje HRT-a, a takvih je 1247 (u njih spadaju: urednici, novinari, snimatelji, ton-majstori, montažeri, dramaturzi, realizatori, spikeri, fonetičari, lektori...). 

S HRT-a se pravdaju da je mala izlaznost na izjašnjavanje rezultat toga što su mnogi zaposelenici već na godišnjem odmoru. Kao što je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman na ovotjednoj sjednici Vijeća HRT-a i najavio, ime novog ravnatelja programa moglo bi se doznati sutra. No, hoće li to na kraju biti Zvonko Varošanec koji je dobio najviše glasova HRT-ovaca, ne zna se, jer je izjašnjavanje kreativnog osoblja imalo savjetodavnu, a ne obvezujuću ulogu. K tome, poznato je već da Radman do sada pri imenovanjima na čelne prisavske funkcije nije uvijek poštovao izraženu volju zaposlenika HRT-a, već je na funkcije postavljao ljude koji su na takvim izjašnjavanjima dobivali manje, pa čak i najmanje glasova.

U svakom slučaju, očekuje se da bi sutra mogao biti imenovan novi ravnatelj programa HRT-a. Da podsjetimo, na tu je funkciju najprije bio izabran Goran Rotim, no on je nakon samo osam mjeseci smijenjen, pa je njegov posao, kao vršiteljica dužnosti, preuzela Marija Nemčić, koja je ujedno i ravnateljica produkcije HRT-a. Prvi raspisani natječaj za novog ravnatelja programa HRT-a poništen je, jer se zaključilo kako nitko od prijavljenih nije zadovoljio. Izgleda da bi drugi natječaj konačno mogao rezultirati izborom novog prvog čovjeka programa. A da to priželjkuje i Marija Nemčić zorno se moglo vidjeti i na spomenutoj sjednici Vijeća, jer kada je netko od vijećnika Radmana upitao kada bi se mogao imenovati novi šef programa, Nemčić je, spontano i uz osmijeh, kratko uzvratila: "Što prije."

>> Novinarki otkaz na HRT-u zbog kočijaškog obraćanja Milanki Opačić

Komentara 1

BA
bakulušić
12:52 10.07.2014.

A da mi njih prodamo i novac usmjerimo za školovanje liječnika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije