Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Desna koalicija

Hrg: HSS očekuje sedam-osam izglednih pozicija na listama

Branko Hrg
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
01.03.2015.
u 07:15

Stranka neće bježati od preuzimanja odgovornosti u izvršnoj vlasti, poručio je šef HSS-a Branko Hrg

        HDZ-ovi partneri iz HSS-a očekuju da će na koalicijskim listama za Sabor dobiti od sedam do osam tzv. izglednih pozicija, čime bi HSS imao šansu dobiti isto toliko zastupnika.

– Snaga HSS-a unutar naše velike koalicije iznosi oko 15 posto. Računamo da bismo samostalnim izlaskom na izbore osvojili barem tri mandata, a naravno da zajedničkim izlaskom u koaliciji očekujemo i veću participaciju u sljedećem sazivu Sabora. Također, HSS neće bježati od preuzimanja odgovornosti u izvršnoj vlasti a najviše smo zainteresirani za sektore sela, poljoprivrede, regionalnog razvoja i zaštite okoliša. To su područja koja većina građana percipira kao tradicionalno HSS-ova – rekao nam je predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Zalaže se za manji broj ministarstava i grupiranje resora poput zajedničkog ministarstva sela, poljoprivrede i zaštite okoliša. Hrg nam je rekao kako uskoro počinju pregovori s partnerima iz HDZ-a oko slaganja izbornih lista po svim izbornim jedinicama.

>> Branko Hrg iz stranke izbacio Željka Raguža

Ključne riječi

Komentara 4

MA
margaritas
19:55 01.03.2015.

Koalicija sa figom u dzepu,gradonacelnici koji su otvoreno podrzavali Josipovica a sad zele sudjelovati u nekom trecem putu ili se zalazu za koaliciju sa SDP-om. To je realno stanje u HSS-u,to bi gospodine Hrg trebali srediti u svojoj stranci, i onda sudjelovati u kreiranju izbornih lista.

MI
mirci72
20:24 01.03.2015.

Ali moga bi i Hrg prije izbora malo u Remetinec....za to je zaboravia... Ima malo previše putra na glavi a on se već sprima u sabor.... Ne znan kako će to završit....

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
20:27 01.03.2015.

HSS je gori od SDP-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije