Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje ugljikovodika

Holy primila "dobronamjerno" upozorenje visokog dužnosnika Ministarstva unutarnjih poslova

02.06.2015., Zagreb -Saborska zastupnica Mirela Holy odrzala je konfrenciju za medije o stanju u tvrtki HZ Pruzne gradjevine. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.07.2015.
u 11:21

- Rekao je da se meni divi, da sam jako hrabra osoba, ali da se tu ne može ništa napraviti, da Hrvatskom vlada mafija i da je svejedno koja je politička opcija na vlasti - objavila je Mirela Holy

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy primila je "dobronamjerno" upozorenje visokog dužnosnika Ministarstva unutarnjih poslova zbog upozoravanja na netransparentnost u postupku istraživanja ugljikovodika u Jadranu

- Taj visoki dužnosnik MUP-a pristupio mi je u travnju, nakon što sam na press konferenciji najavila da će zbog postupka istraživanja ugljikovodika podnijeti interpelaciju. Rekao je da se meni divi, da sam jako hrabra osoba, ali da se tu ne može ništa napraviti, da Hrvatskom vlada mafija i da je svejedno koja je politička opcija na vlasti, da se uglavnom uvijek nađu igrači koji uvijek nađu svoje kanale prema političkim elitama, doslovce tim riječima. I da ako se pogleda koliko ljudi nestane u jednoj godini u Hrvatskoj, ako je samo jedan posto njih ubijen, da su to ogromne cifre. Da se prvo dogodi da ti prijete pa da ti netko slomi ruku, pa nogu, ako i to ne upali, slomit će ti leđa, a ako i to ne upali, da ubit će te. Doslovce tim riječima – objavila je Mirela Holy na konferenciji za novinare u Saboru, na kojoj ipak nije željela otkriti tko je taj visoki dužnosnik MUP-a koji joj se obratio.

Na inzistiranje novinara da otkrije njegov identitet, odgovorila je samo da je riječ o "jako visokom dužnosniku MUP-a", ali i dodala da nije podnijela nikakvu kaznenu prijavu protiv njega jer je to bilo "vrlo dobronamjerno". 

- On izražava divljenje i simpatije prema meni. Meni je bilo malo čudno. Prije nekoliko godina mi je na slični način pristupio čovjek iz HDZ-a, nakon rasprave o reviziji Fonda za zaštitu okoliša. Rekao mi je da bi za mene sad moglo nastupiti vrlo opasno razdoblje. Prijavila sam to kolegi ministru unutarnjih poslova koji mi je rekao da se kolega iz HDZ-a referirao na moje odnose sa SDP-om. Nemam vjere u podnošenje prijava u tom smislu – zaključila je Holy.

Ipak najavljuje kaznenu prijavu, ali protiv ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka potpiše li ugovore s koncesionarima za istraživanje ugljikovodika na Jadranu jer nakon toga počinju teći financijske obveze prema njima, pa bilo kakav referendum koji je premijer najavljivao ne dolazi u obzir u tom trenutku. - Mislim da se USKOK davno trebao baviti tim slučajem, oni mogu provjeriti i sve činjenice koje smo mi iznosili – zaključila je.

>> Milanović: Moj dolazak u Sabor je bezobrazno pristojan

>> Holy pokreće interpelaciju i traži odgovornost Vrdoljaka

Komentara 50

DU
Deleted user
11:43 08.07.2015.

Da mafija vlada u Hrvatskoj najbolje zna drug milicionar Ranko(vić) koji i sam u tome sudjeluje i nastoji ukloniti one koji bi mu mogli konkurirati kao Bandić, Mamić itd. Radi toga i čuva Vrdoljaka, Vargu i slične da im omogućii da se malo "opasulje".

Avatar mirica19
mirica19
11:52 08.07.2015.

Zanimljivo je kako jedna tako hrabra i smjela žena ne otkriva imena ;)

DU
Deleted user
11:59 08.07.2015.

bravo mirela ! tvoj odlazak iz vlade je skuhan u sprezi kapitala i politike. to zna svatko, a milanović je tu pokazao svoje pravo lice. pokazao je da je nitko i ništa. stao je na stranu sumnjivih likova, a ne na stranu svoje ministrice. postavila si visoke standarde kojih se drugovi ipak ne žele držati. koliko samo smješno zvuči kad zoki viče "bundesliga" XD i danas gledamo upravo ovo što ti govoriš i to svatko zna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije