Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pušten na slobodu

Haaško tužiteljstvo nada se da Sudsko vijeće prati što Šešelj radi i govori

Vojislav Šešelj
Foto: Reuters/PIXSELL
19.11.2014.
u 15:52

Tužiteljstvo tvrdi da je Šešelj pušten bez ikakvih uvjeta i bez dogovora s Tužiteljstvom.

Glasnogovornica Haaškog suda Magdalena Spalinska na tiskovnoj konferenciji na pitanje novinara hoće li zbog Šešeljevih političkih aktivnosti i ponašanja biti poduzeti koraci, rekla je kako Sudsko vijeće ima "diskrecijsko pravo poduzeti bilo kakvu odluku koju smatra pogodnom u vezi Šešeljeva privremenog puštanja na slobodu", javljaju mediji u Srbiji.

Podsjetila je kako je Vojislav Šešelj pušten uz dva uvjeta – da ne kontaktira žrtve i svjedoke i da se mora vratiti u Tribunal kada to Sudsko vijeće odredi. No, Tužiteljstvo tvrdi da je Šešelj pušten bez ikakvih uvjeta i bez dogovora s Tužiteljstvom. Tužiteljstvo pretpostavlja da Vijeće prati situaciju, da je upoznato sa Šešeljevim izjavama i da će poduzeti mjere koje smatra potrebnim, navode u Uredu tužiteljstva za Radio Slobodna Europa i dodaju kako se "mnoge reakcije na Šešeljeve izjave odnose na potencijalni negativni utjecaj na regionalnu stabilnost i pomirenje i Tužiteljstvo dijeli to mišljenje".

Radio Slobodna Europa podsjeća kako je haaški optuženik Mladen Markač 2011. uhićen i prebačen u haaški pritvor jer je prekršio uvjete privremenog puštanja na slobodu kada je otišao u lov s prijateljima.

>>Matić poručio Šešelju: 'Idi bre pa se leči!'

>>Majke Srebrenice i Žepe zahvalile Josipoviću: Zaštitnik ste žrtava

>>Odvjetnik Danilović: Šešelj treba odgovarati i za ubojstvo Đinđića

Komentara 6

DU
Deleted user
17:45 19.11.2014.

Ovaj slucaj pokazuje sav jad i bijedu te nepravdu ovoga suda!

BA
bakulušić
18:16 19.11.2014.

Ne pada snijeg da pokrije brijeg nego da svaka zvijer ostavi svoj trag, kaže stara izreka. Tako će i "slučaj Šešelj" pomoći i najvećim naivcima da shvate svu bijedu ovakvih sudova i politike koja iza njih stoji. Car je gol. Ili, tko ima oči neka vidi. I neka se stide svi oni koji su Carlu del Ponte servilno dočekivali i pomagali joj da se hrvatskim generalima zagorča život. A najviše neka se stide haški lažni svjedoci od kojih jedan i danas živi od hrvatskog proračuna.

Avatar navijač
navijač
19:06 19.11.2014.

političari su sve svalili na Šešelja, zato da se sakriju pravi krivci a to su u ono vrijeme bili vodeći ljudi iz Srbije i J.N.A., a s ciljem da se kao što vidimo izjednače agresor i žrtva. Tako bi se na kraju rat proglasilo građanskim, a to bi za sobom povuklo sasvim drugačije konsekvence , kao na primjer ovo što sad "naša" vlada hoće progurati to da određena prava imaju " svi sudionici ratnih zbivanja " - pametnome dosta !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije