Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zastupnik obitelji Đinđić

Odvjetnik Danilović: Šešelj treba odgovarati i za ubojstvo Đinđića

Vojislav Šešelj
Foto: Reuters/PIXSELL
18.11.2014.
u 20:45

Ime Vojislava Šešelja bilo je na popisu 45 osoba protiv kojih je na kraju akcije "Sablja" policija podnijela kaznenu prijavu "zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ubojstva predsjednika Vlade Srbije Zorana Đinđića i kazneno djelo terorizma i udruživanja radi neprijateljske djelatnosti"

Beogradski odvjetnik Rajko Danilović, zastupnik obitelji Đinđić izjavio je za Blic kako bi haaški optuženik Vojislav Šešelj trebao odgovarati i za političku pozadinu ubojstva srpskog premijera Zorana Đinđića.

- Očekujem da će povjerenstvo koje bi trebalo ispitati političku pozadinu ubojstva Đinđića, uskoro biti formirano i da će zahtijevati novo saslušanje Vojislava Šešelja, koji se samo zbog toga što je dva tjedna prije ubojstva Đinđića dragovoljno otišao u Haag, nije našao na optužnici za ubojstvo koju je pisao tužitelj Jovan Prijić - kaže Danilović i podsjeća da je Šešelj održavao kontakte s vođama zemunskog klana i "crvenim beretkama".

Ime Vojislava Šešelja bilo je na popisu 45 osoba protiv kojih je na kraju akcije "Sablja" policija podnijela kaznenu prijavu "zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ubojstva predsjednika Vlade Srbije Zorana Đinđića i kazneno djelo terorizma i udruživanja radi neprijateljske djelatnosti". Šešelju je na teret stavljano da je "poticao ubojstvo" Đinđića, ali nije završio na konačnoj optužnici. Vladimir Vukčević, glavni srpski tužitelj za ratne zločine kaže da su ratni zločini u nadležnosti Haaga, ali "to, naravno, ne znači da ako se pojavi neko novo djelo za koje bi Šešelj bio osumnjičen, mi nećemo pokrenuti postupak, jer to su kaznena djela koja ne zastarijevaju ".

No, objašnjava Vukčević, Šešelju se ne može u Srbiji suditi za kaznena djela za koja mu sude u Haagu "pa i da ga tamo oslobode odgovornosti".

>> Nove provokacije: Šešelj četnicima čestitao dan oslobođenja srpskog Vukovara

Komentara 16

Avatar MK
MK
23:05 18.11.2014.

...Srbija i Danilović bacaju pjesak u oči svijetu!

NB
Ne_Bumo_Se_Dali
21:28 18.11.2014.

Malo je nejasno! Šešelju se ne bi moglo suditi u Srbiji za sukrivnju u ubojstvu Đinđića, ako bi ga Haški sud oslobdio od te optužbe. Ali, po mom najboljem saznanju, Šešelj tamo za to djelo nije ni optužen!

L0
luena 01
22:07 18.11.2014.

Seselj je optuzen u Haagu za ratne zlocine pocinjene u Hrvatskoj i BIH , ne za ubojstvo <<Zorana Djindjica....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije